Free Premuim Templates by BIGTheme

Borovnica novi prvak, Insport tretji

V soboto se je v dvorani v OŠ Martina Slomška na Vrhniki, pod organizacijo TVD Partizan Borovnica, končalo letošnje tekmovanje v Elitni floorball ligi. Na zaključnem turnirju sta se v tekmi za tretje mesto med seboj pomerili ekipi FBK Olimpija in FBK Insport, za naslov prvaka pa sta se potegovali ekipi UNIHOC Borovnica in FBK Polanska banda.logo fzs-2 copy

3. mesto

FBK Olimpija : FBK Insport  6:7 (3:3; 1:3; 2:1)

Olimpija je začela silovito, saj je v prvem napadu preko Molka prišla do vodstva, ki so ga v četrti minuti povečali preko Tonija. Insport se je z golom Stanovnika vrnil v igro. Po prekršku Šifrerja za dvominutno kazen so igralci Olimpije le-to pretvorili v zadetek in Insportu ušli na +2. Vendar se je Insport z zadetkoma vrnil v igro in izenačil rezultat. Na odmor sta ekipi odšli poravnani.

Insport je povedel preko Dolenca, po lepi akciji Trilerja, izključitev Lenarčiča je prineslo povišanje vodstva Insporta na +2. Ker je bil to znak, da bo potrebno v igri nekaj spremeniti, Olimpija vzame 30 sekund odmora. Rezultat nato zniža preko S.Bizjaka. Po četrtem zadetku se je tekma razživela, vrstile so se akcije na obeh straneh. Dve minuti pred koncem je po lepi podaji Žontarja izza gola zadel Šifrer za prednost dveh zadetkov pred zadnjo tretjino.

Olimpiji v tretjini ni preostalo drugega kot popoln napad, če je hotela izenačenje. Po podaji  S.Bizjaka je zmanjšal Lebinger. Insport je pametno držal žogo in čakal na protinapade, ki ga na podajo R. Ritonje zaključi Stanovnik. Odprta igra Olimpije do konca je omogočala protinapade Insporta. Olimpija je dve minuti pred koncem tekme potegnila vratarja iz igre. Igra brez vratarja se je Olimpiji obrestovala, saj je 7 sekund pred koncem dosegla gol priključka. Za kaj več je zmanjkalo časa in 3. mesta v letošnji Elitni ligi so se veselili igralci Insporta.

Streli  na gol (11:12 ; 10:10; 12:6)

Finale 

UNIHOC Borovnica : FBK Polanska banda 8:4 (2:0; 3:1; 3:3)

Sam začetek tekme se je začel previdno z obeh strani. Obe ekipi sta igrali potrpežjivo v obrambi, v napadu pa čakali na svoje priložnosti. Lepo priložnost za prvi zadetek je imela Polanska banda, ko je Balažic po samostojnem prodoru zadel vratnico, nekaj sekund za tem pa je Lavtarju zadetek preprečil vratar Borovnice Bajec. Na drugi strani je bil Birtič sam pred vratarjem Knificem, vendar je strel zletel mimo. Nekaj sekund za tem so imeli Borovničani možnost, saj so jim Polanci izza svojega gola žogico dobesedno podali na palco, vendar brez efekta. V trinajsti minuti smo videli prvo izključitev na tekmi. Izključeni so bili Borovničani, ki pa bi kaj kmalu dosegli gol, saj je J. Stražišar ukradel žogico nekje na sredini in stekel v protinapad. Dve minuti za tem so  Polanci, trikrat ustrelili na vrata v razmaku nekaj sekund, vendar je bil Bajec prevelika ovira. Prvi gol smo videli v 19. minuti, ko je Korošec s strani po samostojnem prodoru, zadel za prvo vodstvo na tekmi. 30 sekund po tem pa je bil rezultat na semaforju že 2:0 v korist Borovničanov. Zadel je Podržaj na podajo Pristavca.

Na začetku druge tretjine so pobudo imeli Borovničani, videlo se je da se Polanci po šoku proti koncu tretjine nikakor niso mogli zbrati. Podaje so bile netočne, napak je bilo preveč, tako da do v začetnih petih minutah druge tretjine Borovničani pretili iz vseh položajev. V 8. minuti pa prva kazen na strani Polancev, izključen je bil Pustavrh zaradi grobosti. Le nekaj sekund je bilo potrebnih za povečanje vodstva, saj je zadel Korošec na podajo Koširja. Polanci so se le zbrali, zapretili preko Lavtarja, ki je dvakrat ustrelil mimo gola, vendar se jim je le to obrestovalo, saj je na podajo Lavtarja zadel Šturm za zmanjšanje izida. Vendar je bil odgovor Borovničanov prej kot v eni minuti, saj je Pristavec po napaki Polancev zadel zopet za velike tri gole prednosti. V 15. minuti bi Polanci rezultat lahko zmanjšali, vendar lepe podaje izza vrat Omana niso spremenili v zadetek. V tem času smo gledali odpro igro na obeh straneh, začinjeno predvsem s protinapadi. Prvo na strani Polancev, ko je Pustavrh streljal mimo gola, nato na drugi strani Košir in Pristavec, na nasprotni strani Šturm, ki je ukradel žogico, vendar se mreža v nobenem primeru ni zatresla. Nato je prišla 20. minuta. Polanci izgubijo žogico, ki je prišla do J. Stražišarja, ki jo je podal do Rota, ta pa je povišal vodstvo na varnih +4.

Zadnja tretjina, menjava vratarja v vratih Polancev in popoln napad, saj jim kaj drugega tudi ni preostalo. V 42. minuti je bil na strani Borovničanov Izključen J. Stražišar zaradi oviranja. Polanci so potrebovali vsega 18 sekund, da so kazen spremenili v gol, ter s tem zmanjšali rezultat in mogoče še upali na preobrat. Kmalu zatem nova izključitev Borovničanov. Izključen je bil D. Stražišar zaradi igranja z roko. Polanci so  tudi to kazen izkoristili sebi v prid, dosegli še en zadetek z igralcem več, strelec Šturm na podajo Lavtarja. Polanci so vse sile usmerili v napad, vendar malo pozabili na obrambne naloge. V 53. minuti so izgubili žogico v bližini svojega gola, kar je znal kaznovati Košir, ko je žogico poslal Tomažinu med nogama v mrežo. Polanci so vzeli 30 sekund odmora da strnejo vrste in se pogovorijo kako naprej. V 54. minuti je M. Mesec streljal s sredine igrišča, Bajec je žogico odbil v zrak, katera mu je padla na glavo in za las zletela mimo gola. Ni kaj, tudi sreča je potrebna. Polanci so dve minuti pred koncem tekme iz igre potegnili vratarja, kar pa se jim ni obrestovalo, saj je J. Stražišar zadel prazna vrata. Nato je še 6 sekund za tem sledil nov gol Koširja za končnih 8:4. Slavje se je tako začelo. Novi prvaki so postali igralci UNIHOC Borovnica.

Naj omenim še pravo navijaško vzdušje, ki sta ga pripravili obe navijaški skupini.

Streli na gol (9:9, 7:8; 10:7)

Sledila je še uradna razglasitev rezultatov.

Končni vrstni red v Elitni floorball ligi:

  1. Unihoc Borovnica
  2. FBK Polanska banda
  3. FBK Insport
  4. FBK Olimpija
  5. ŠD Zelenci
  6. FBC Žiri

Najboljši strelec: Robert Košir, UNIHOC Borovnica, 71 točk (35 golov + 36 podaj)

Najboljši vratar: Benjamin Bajec, UNIHOC Borovnica

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate tudi posnetka tekem:

Tekma za tretje mesto: FBK Olimpija - FBK Insport https://www.youtube.com/watch?v=hdJm6x5F3pY&feature=youtu.be

Finale: UNIHOC Borovnica - FBK Polanska banda  https://www.youtube.com/watch?v=qP-3uLW67ig&feature=youtu.be

 

Tekst: Bojan Klavžar

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus