Free Premuim Templates by BIGTheme

Favoritem na papirju ni šlo vse po načrtih

V elitni ligi so zmagali domačini, Borovničani B v gosteh pa remizirali. Dekleta so bila deležna posebne pozornosti igralcev Polycoma.

EFL

Insport – Borovnica A 7:2 (1:0, 3:2, 3:0)

Vodilni ekipi v EFL sta se pomerili v Škofji Loki, kjer je bil favorit na papirju seveda Borovnica A, ki tudi letos velja za najbolj »vročega« kandidata za osvojitev naslova prvaka. A Ločani so jim to pot prekrižali načrte, z doslednim pokrivanjem na sredini igrišča so onemogočali strele od daleč, na drugi strani pa so morali Ločani zaradi manjšega števila igralcev dodobra premešati postave. A so zato s hitrimi akcijami in protinapadi zmedli obrambo Borovnice, ki na tem srečanju ni našla pravega recepta v boju proti Insportu. Tega so našli po vodstvu Insporta s 4:0, ko so se z dvema hitrima zadetkoma približali in le z nekaj smole niso uspeli zadeti še tretjič. Zato pa so Ločani nadaljevali v svojem tempu in tekmo pripeljali do konca v tretji tretjini, ko so kar neka ponujenih priložnosti izkoristili. Kot zanimivost pa navedimo, da je bil med strelci gola tudi igralec Insporta Jani Šubic, ki je s 43 leti, 8 meseci in 12 dnevi starosti postal najstarejši igralec v elitni ligi, ki je uspel doseči gol.

 Polanska banda – Olimpija A 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Druga vroča tekma je bila v Železnikih, kjer se je odločalo o tretjem mestu v trenutni skupni razvrstitvi. Obe ekipi sta šli v srečanje zelo motivirani, z veliko vložene energije in tudi čustvenega naboja. Polanci so v zadnjih nekaj tekma igrali dobro, Olimpija pa še vedno sodi v sam vrh slovenskega floorballa. Po začetnem otipavanju so v vodstvo prišli Polanci, pri Olimpiji so izenačili, nobena ekipa pa si ni uspela priboriti posebne nadvlade na parketu. Nekaj več sreče so imeli Polanci, Olimpijo mrežo je sicer odlično varoval njihov vratar, enako pa je vratar Polancev posredoval ko je bilo najbolj nevarno za njihovo mrežo. Proti koncu srečanja so imeli pri Olimpiji dva igralca več na igrišču, ob izključitvi enega od igralec Polanske bande so vratarja zamenjali s šestim igralcem, a so Polanci uspeli zadeti prazen gol in postaviti končen rezultat.

 

1.SFL

Galaks – Borovnica B 3:3 (1:1,1:1,1:1)

Obe ekipi sta potrebovali dve novi točki, posebej Galaks, kar s eje poznalo pri njihovi motivaciji, na drugi strani so izkušeni Borovničani s svojo taktiko hotel presenetiti Galaksovce. V hitri in na trenutek kar preveč grobi igri so imeli več sreče najprej igralci Galaksa, ki so dvakrat povedali, a vztrajni Borovničani se niso predajali in stalno držali korak s tekmecem ter na koncu celo povedali s strelom od daleč. Zato so domačini vse moči usmerili v napad, kar se ji je obrestovalo z golom proti koncu srečanja. Ker so potrebovali dve točki, so razmišljali, da bi poskusili še s šestim igralcem, a so se vseeno raje sprijaznili z delitvijo točk.

Polycom – Borovnica Floorballshop.si 10:2 ( 5:0, 3:0, 2:2 )

Tekma se je pričela z lepo gesto domačih, ki so vsem igralkam Borovnice podarili po en nagelj. Nato se je začelo zares, prva tretjina je potekala v premoči domače ekipe, ki je to tretjino dobila s 5:0. V drugi tretjini premoč domačih ni bila več tako očitna, dekleta pa so nanizala kar nekaj nevarnih napadov, pa tudi domača vratarka je bila vedno uspešnejša pri obrambah, kjer so ji srčno pomagale vse igralke. Zadnja tretjina pa je bila povsem izenačena, saj se je končala z 2:2 , pri čemer je oba gola za dekleta dosegla Lara  Drole. S tem Poylcomovci še naprej ostajajo kandidati za drugo mesto v svoji skupini.

 

foto: Galaks

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus