Free Premuim Templates by BIGTheme

Robert Košir s Sparto ponovno do zmage in petega mesta v točkovanju

Floorballist Robert Košir letos še stopnjuje formo v dresu Sparte iz Prage. Na težki tekmi z večkratnim češkim prvakom Tatranom je Koširjeva ekipa odnesla pomembno zmago, saj so tekmeca premagali s 6:4.

 Košir je prispeval en gol, je pa na tej tekmi prvič zaigral na pozicija krilnega igralca. Kar mu, kot je sam povedal, zaenkrat še ne ustreza najbolje, saj raje igra na običajnem položaju centra. A očitno je tudi to spremembo dobro izkoristil in z golom odločilno prispeval k zmagi in novim trem točkam.

Tekmo so sicer začeli z minuto molka v spomin nedavno preminulega predsednika futsal ekipe Sparte. Robert Košir pa je po tekmi povedal: »Tekme proti Tatranu so vedno napete in polne akcij. Mislim, da so bili pred tekmo favoriti pri Tatranu, saj so zadnjih nekaj tekem dobro igrali proti vsem nasprotnikom in tudi dosegli nekaj pomembnih zmag. A to srečanje je bilo v naši domači dvorani in to je bila tekma za '6 točk'. S tem smo v skupnem seštevku prehiteli ravno Tatran in trenutno zasedamo peto mesto z boljšo gol razliko. Tekmo smo sicer začeli zelo dobro saj smo po 30 minutah že vodili s 6:1. Nato pa je prišel padec v koncentraciji, prislužili smo si tudi nekaj nepotrebnih izključitev kar nas je še malo vrglo iz ritma. A smo se za zadnjo tretjino le zbrali in dosegli zastavljen cilj, torej ne dobiti nobenega gola. S tem smo osvojili tri zelo pomembne točke.«

 

Zdaj bodo tudi v češki ligi imeli premor za mednarodni vikend, Robert se bo kot član reprezentance Slovenije udeležil Pokala Adria v Bolzanu v Italiji, kjer bodo poleg Slovenije nastopale še ekipe Italije, Avstrije in Madžarske. Slovenska reprezentanca U19 pa bo v Beljaku odigrala trening tekme z Avstrijo U19.

Zapisnik tekme Sparta - Tatran, 29.10.2017:

https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-188718.htm

Video posnetek tekme:

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Florbal/Soutez-Tipsport-Superliga/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2017-2018/154314-AC-Sparta-Praha-Tatran-Stresovice.htm

(gol Roberta Koširja je ob 20:31)

 

 

foto: Sparta, Čfbu

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus