Free Premuim Templates by BIGTheme

Pester vikend dodatno začinila dekleta

Minuli konec tedna je bil več kot pester. Najprej so bile na sporedu tri tekme v 1. SFL, sledil je mladinski turnir v U16 in U11, kot eden vrhuncev vikenda pa je bila tekma deklet v 1. ŽSFL in sicer premierno na velikem igrišču po kar nekaj sezonah.

 1.ŽSFL
Polanska banda Ž - Olimpija Ž 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Začnimo torej pri koncu. Dekleta iz Polanske bande in Olimpije so se pomerila v dvorani Trata v Škofji Loki, in pokazala, da jim izkušenj, kljub temu da so do sedaj kar nekaj sezon igrala na malem igrišču, ne manjka. Srečanje je bilo napeto do zadnjih sekund, pri čemer so imela dekleta iz Olimpije v začetku nekaj več pobude na igrišču, a se Polanke niso predajale in vedno znova ogrožale vrata Olimpijne vratarke Nine Maver, ki se je po nekaj letih odsotnosti vrnila v floorball. Dosedanja odlična Olimpijina vratarka z ogromno izkušnjami Laura Žavbi si je letos vzela sezono premora, a igra zeleno-črnih deklet je bila skozi celotno srečanje dovolj kombinatorna, da so neprestano ogrožale vrata Polank. Ko je Olimpija povedla z 1:3, je že kazalo, da bodo lahko mirno pripeljale tekmo do konca, a so Polanke uspele zadeti po kombinaciji podajalke Nastje Kavčič in strelke Tee Stanonik, s čimer se je obetala vroča zadnja tretjina. Do zadnjih sekund srečanja je rezultat "visel v zraku«, a so pri Olimpiji predvsem v obrambi igralke prikazale zrelo in mirno igro ter tako ohranile minimalno prednost do zvoka sirene. Obe ekipi sta s prikazanim lahko zadovoljni, saj je tudi v vrstah Polanske bande nekaj novih mladih igralk, ki bodo iz tekme v tekmo samo še boljše. Glede na prikazano igro in ob dejstvu, da letos nastopajo v DP žal le tri ekipe, poleg omenjenih ekip še mlada a tudi izredno izkušena ekipa Borovnice Ž, se nam obeta zanimiva in »vroča« dekliška sezona.

Mladinski turnir v dvorani Poden v Škofji Loki je bil na sporedu za kategoriji U16 in U11, glede na prikazano je več kot očitno, da se v klubih kalijo nove generacije odličnih floorballistov in floorballistk. Insport na primer letos nastopa v kategoriji U16 kar s tremi ekipami, v U11 pa je novinec ekipa iz Mojstrane.

U16
Zelenci – Olimpija 6:7
Borovnica - Insport B 8:6
Insport C - Polanska banda 0:15
Zelenci - Insport A 5:12
Insport B - Polanska banda 1:6
Olimpija - Borovnica  3:3
Insport A - Insport C 26:2

U11
Borovnica – Zelenci 13:3
Žiri – Mojstrana 10:10
Insport - Polanska banda 6:7
Žiri – Borovnica 7:4
Zelenci - Polanska banda 1:6
Mojstrana – Insport 8:4

V 1. SFL pa so bile na sporedu tri tekme, med njimi tudi ponovitev lanskega finala med Insportom A in Polansko bando.

Žiri - Polycom 9:2 (2:1, 5:1, 2:0)

Novinec v 1. SFL Polycom Brlog se je odlično upiral domačinom Žirem, a v drugi polovici tekmi so jim malce pošle moči, kar so izkušeni Žirovci znali hitro kaznovati. Polycomovci so tudi zgrešili kazenski strel (Žirovci pa so na drugi strani iz kazenskega strela zadeli), imeli kar petkrat igralca več v polju, a tega (še) niso znali nadgraditi z novim golom. A glede na vse skupaj so prikazali dobro igro, z nekaj več konstantnosti pa bodo v prihodnje lahko presenetili marsikaterega tekmeca.

Insport B - Borovnica 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Lanska tekmeca za skupno tretjo mesto sta pomerila moči v Škofji Loki, pri čemer so bili Ločani v najbolj kritičnih trenutkih tekme bolj spretni. Borovničani so prav tako redno pritiskali na vrata domačinov, a so ti znali tehtnico prevesiti sebi v prid.

Insport A - Polanska banda 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Vrhunec dogajanja v 1. SFL je bilo vroče srečanje med obema tekmecema, ki nista želela ničesar prepustiti naključju. A so bili to pot Insportovci bolj zbrani in v obeh prvih tretjinah postavili stvari na svoje mesto, v tretji pa so pobudo prevzeli Polanci, njihov nalet so nato Ločani s četrtim golom učinkovito ustavili.

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus