Free Premuim Templates by BIGTheme

Nitra 2018: za konec še gol proti Švedom

Slovenska članska reprezentanca je kvalifikacije v Nitri sklenila še s tekmo proti Švedom, proti katerim so sicer pričakovano izgubili s 23:1, a vseeno Nitro zapuščajo z dobro voljo in veliko novimi izkušnjami.

 

 

Švedska - Slovenija  23:1 (10:0, 3:0, 10:1)

strelci za Slovenijo: Pustavrh 1+0, Košir 0+1

Tekma proti velesili floorballa Švedski je bila predvsem nekaj novega za naše fante, saj igralec floorballa ne dobi pogosto priložnosti da se na igrišču pomeri z večkratnimi svetovnimi prvaki. A naši fantje so svojo nalogo opravili odlično, niso se prepustili na milost in nemilost Skandinavcem ampak dali vse od sebe, in ob glasni podpori s tribun pustili dober vtis. Rezultatsko ta tekma ni odločala več o ničemer, zato so se srečanja lotili sproščeno in predvsem z željo, da preizkusijo švedski način igranja.

"Izkušnja proti Švedom je bila fenomenalna, saj kot igralec nikoli nisem imel možnosti, da bi igral proti njihovi izbrani vrsti. Glede na predhodni razplet v skupini končni rezultat ni bil pomemben, zato sem dejal fantom, naj odigrajo zbrano, borbeno in napadalno, predvsem pa, da naj uživajo. Veseli me, da so Švedi celotno srečanje, kljub visoki razliki, odigrali v visokem ritmu, tako da smo lahko vsi skupaj okusili, kako je igrati na najvišjem svetovnem nivoju," je tekmo ocenil selektor Gorazd Tomc.

In fantje so uživali, čeprav je bila švedska igra hitra in kombinatorna, vseeno pa so naši unaki uspeli v njhovo mrežo spraviti vsaj eno žogico. Strelec gola za Slovenijo Miha Pustavrh je tekmo ocenil z naslednjimi besedami: "Že samo igrati proti Švedski je nekaj enkratnega. Švedi so poleg Fincev najboljši in tekma proti njim je bila zaradi tega za vse igralce nekaj posebnega. V tekmi smo poskušali uživati ter igrati, kljub temu, da je razlika v kakovosti več kot očitna. Zaradi tega je zadeti proti takšni reprezentanci praktično neponovljivo, vendar mislim, da smo si ta zadetek več kot zaslužili ter s tem potrdili naše dobre predstave na teh kvalifikacijah. Ob tem bi se zahvalil vsem navijačem in ostalim, ki so nam pomagali pri tej odpravi."

In res, uživai so tudi gledalci, v Nitri se je zbralo veliko slovenskih navijačev in podpornikov, ki so celotne kvalifikacije zaznamovali z glasnim in športnim vzpodbujanjem, kar ni ostalo neopaženo pri vseh, ki imajo radi ta šport.

Kot najboljšega igralca slovenske reprezentance na tej tekmi so izbrali mladega vratarja Jako Bernika, za najbolj koristnega igralca slovenske reprezentance na celotnem turnirju pa Luko Časarja. 

Vsem fantom in vodstvu reprezentance, vsem sponzorjem, ki so omogočili to nepozabno izkušnjo, ter gledalcem, ki so se odpravili v Nitro vzpodbujat naše fante, se zahvaljujemo tudi v imenu FZS. Seveda ne pozabimo tudi vseh tistih, ki ste stiskali pesti doma med YT prenosi.

 

#WFCQ2018
#WFCPrague
#floorball

foto: IFF

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus