Free Premuim Templates by BIGTheme

Nitra 2018: zmaga je najboljše zdravilo

Pravijo, da je zmaga najboljše zdravilo. Tega "recepta" so se slovenski reprezentanti na tekmi proti Franciji držali in visoko zmagali s 15:5. In to tudi z veliko pomočjo glasnega vzpodbujanja slovenskih navijačev s tribun, ki jih v dvorani v Nitri ne manjka.

 

Slovenija - Francija 15:5 (4:0, 6:2, 5:3)

strelci za Slovenijo: Pustavrh 1+0, Košir 3+2, Kožuh 3+0, Časar 1+1, Burnik 2+2, Triler 1+1, Šneberger 1+0, Vehovec 1+1, Peklaj 1+0, Oblak 1+0, Mesec 0+2, Bizjak 0+2, Ržek 0+1, Kump 0+1, Tomc 0+1.

zapisnik tekme: http://floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1507893840

Po nesrečnem porazu proti Nemčiji so se naši fantje zbrali in se srečanja proti Franciji loti resno in zavzeto. Tekmecem niso pustili veliko manevrskega prostora in od prvega žvižga sodnikove piščalke dalje držali niti tekme v svojih rokah. Posebej so se razigrali v drugi tretjini, ko je Francozom pošlo nekaj moči, zaradi česar so tudi delali prekrške in si v celotni tekmi nabrali kar osem izključitev, ki pa so jih naši znali izkoristiti in so dosegli kar šest golov, enega pa celo z igralcem manj v polju. Posebej razigran je bil Robert Košir, ki je zadel kar trikrat in dvakrat podal, učinkovit je bil tudi Tadej Kožuh s tremi zadetki, Anže Burnik pa si je z dvema zadetkoma in dvema podajama prislužil priznanje za najboljšega igralca slovenske izbrane vrste na tej tekmi. Ognjeni krst v vratih pa je uspešno opravil tudi Jaka Bernik.

"Z današnjo prepričljivo zmago smo potrdili, da predstave preteklih dveh dni niso bile slučaj in da v Sloveniji igramo kvaliteten floorball. Tekmo smo nadzorovali od prve minute in jo suvereno pripeljali do konca. Pohvalil bi celotno ekipo za pristop in borbenost. V treh dneh smo pokazali, da sodimo veliko više, kakor nas trenutno rangira IFF. Jutri nam za konec ostane še tekma s Švedi, kamor pa gremo predvsem nabirat izkušnje, saj tekme s tako velesilo kot je Švedska slovenska moška reprezentanca še ni imela. Na nek način me veseli, da bo tu rezultat drugotnega pomena, da bomo lahko igrali lahkotno in sproščeno in bodo fantje predvsem uživali v dvobojih z velemojstri svetovnega floorballa," je dodal Gorazd Tomc.

Igra je torej tekla po željah slovenske reprezentance, ki si je to zmago še kako zaslužila, že na naslednjem srečanju pa jih čaka precej težko delo. Na zadnjem srečanju teh kvalifikacij bodo stali nasproti Švedski, ki je do sedaj z lahkoto odpravila vse tekmece, Nemce na primer s 17:0. A kot vedno se slovenski reprezentanti ne bodo predajali brez boja.

03.02.2018 ob 13:00   ŠVE - SLO  http://bit.ly/SWEvSLO

 

 

#WFCQ2018
#WFCPrague
#floorball

foto: IFF

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus