Free Premuim Templates by BIGTheme

Reprezentanca v danih razmerah pokazala veliko

Selektor moške reprezentance Gorazd Tomc je po kvalifikacijah v Nitri strnil nekaj misli. Verjame, da bi lahko dosegli več, a v danih razmerah so fantje opravili svojo nalogo zelo dobro.

 

Žal se fantom ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki bo decembra v Pragi, saj so bili postavljeni pred težko nalogo. Nastopili so v dokaj težki skupini, kjer so bili nosilci Švedi, a so vseeno "drago prodali svojo kožo". Veliko energije jim je dala tudi bučna podpora gledalcev s tribun, saj se jih je iz Slovenije odpravilo več kot 50. Ni pa veliko manjkalo pa bi uspeli presenetiti celotno srenjo floorballa, saj je Slovenija zaradi napak in pomanjkljivosti v preteklosti močno nazadovala na lestvici rangiranja IFF in padla na 24. mesto, posledično pa so dobili toliko težkje nasprotnike. Zdaj, po dveh krogih kvalifikacij, lahko upamo, da bodo pridobili nekaj mest na lestvici. 

"Vtisi po končanih kvalifikacijah so vsekakor pozitivni. Pokazalo se je, da imamo kakovostno in homogeno reprezentanco, ki se lahko kosa z velesilami svetovnega floorballa. Naloge, pred katere je bila postavljena ta reprezentanca, že dolgo niso bile tako zahtevne, saj smo igrali proti trem reprezentancam prve deseterice svetovnega floorballa. Veseli me, da smo vse tekme odigrali na visokem nivoju in da so se mladi, ki so prvič sodelovali na velikih tekmovanjih, uspešno vključili v ekipo in brezkompromisno opravljali svoje naloge," je ocenil Gorazd Tomc.

Rezultatsko pa vseeno ni bil najbolj zadovoljen s končnim četrtim mestom v kvalifikacijski skupini. "Tak razplet sem sicer napovedal že pred samimi kvalifikacijami, a me jezi, ker nismo izkoristili priložnosti za zmago, ki so nam jo ob koncu tekme ponudili Nemci. S to zmago bi sklenili kvalifikacije v naši skupini na tretjem mestu in bi se ob ugodni gol razliki lahko uvrstili na svetovno prvenstvo v Prago decembra letos, kar bi bil za slovenski floorball vsekakor velik obliž na vse rane, prizadejane v zadnjih letih," še dodaja Tomc.

Tako so se fantje nekako borili tudi za obstoj celotnega floorballa v Sloveniji, zdaj je vseeno posijala luč na koncu tunela, saj s toliko energije in volje, kot so jo pokazali na tekmah, enostavno ne more nihče dovoliti, da bi celoten floorball prisilil na kolena.

"Kvalifikacije smo odprli proti domačinom Slovakom, ki so bili za nas na uvodni tekmi premočni. Tehnično in taktično so vsekakor bolje podkovani kot mi, za seboj imajo tudi veliko več težkih tekem. Moram pa reči, da nam je kar nekaj preglavic povzročala tudi umetna podlaga, katere naši igralci niso vajeni. V tekmi proti Nemcem smo bili tudi v rahlo podrejenem položaju, a kot sem dejal, nismo izkoristili priložnosti za zmago, ki so nam jo ponudili Nemci. Še več. Trinajst sekund pred koncem tekme smo po lastni napaki prejeli gol, ki po mojem mnenju ni bil dosežen regularno, a sta ga sodnika vseeno priznala. V zadnjih sekundah smo poizkusili še dvakrat ustreliti na gol nasprotnika, a žal neuspešno. Prav je, da smo poskusili zmagati, saj bi nas edino zmaga lahko peljala na svetovno prvenstvo. Tekme s Francozi sem se nekako najbolj bal, saj smo bili mi postavljeni v vlogo favorita. Nalogo smo suvereno opravili in slavili z veliko razliko in potrdili, da ne sodimo na 24. mesto mednarodne lestvice," pravi Tomc.

Poslastica za vsakega igralca pa je seveda igra proti najboljšim od najboljših. Slovenci so se to pot pomerili z velesilo Švedsko. Gorazd Tomc pa to tekmo ocenjuje kot neke vrste nagrado reprezentantom za njihovo dolgoletno treniranje in odrekanje: "Prvič v zgodovini je namreč Slovenija igrala proti osemkratnim svetovnim prvakom Švedom. Izkušnja je bila fenomenalna. Glede na predhodni razplet v skupini končni rezultat ni bil pomemben, zato sem dejal fantom, naj odigrajo zbrano, borbeno in napadalno, predvsem pa, da naj uživajo. Veseli me, da so Švedi celotno srečanje, kljub visoki razliki, odigrali v visokem, profesionalnem ritmu, tako da smo lahko vsi skupaj okusili, kako je igrati na najvišjem svetovnem nivoju. Super je, da so vsi igralci izkusili, kaj pomeni igrati s svetovno velesilo. Težjega nasprotnika v floorballu praktično ne morejo več dobiti, tako da je to za njih vsekakor neprecenljiva izkušnja in spodbuda za delo v naprej."

Če potegnemo črto pod letošje kvalifiakcije, smo lahko zadovoljni, da je celoten slovenski floorball, posebej pa vodstvo reprezentance in vsi sponzorji in podporniki, pokazal tujim reprezentancam, da je pred nami še veliko zanimivih tekem, in dobra generacija, s katero se izplača delati. "Menim, da smo z igrami potrdili, da v Sloveniji igramo moderen in kvaliteten floorball. To so opazili tudi na mednarodni zvezi, zato upam, da se bo to kmalu odrazilo na svetovni lestvici in predvsem v popularizaciji tega športa pri nas," za konec pravi Tomc.

Na strani IFF si lahko preberete tudi, kdo vse se je kvalificiral za letošnje svetovno prvenstvo:

http://www.floorball.org/news.asp?kieli=826&id_tiedote=5750

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus