Free Premuim Templates by BIGTheme

Nitra 2018: zadnja tretjina odnesla še boljši vtis

Na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Nitri na Slovaškem je slovenska reprezentanca morala priznati premoč Slovakom z rezultatom 2:7. Prvi dve tretjini so naši reprezentanti še lahko držali korak z domačini, v tretji pa so jim nato pošle moči.

 

 

Slovenija - Slovaška  2:7 (0:1, 1:2, 1:4)

strelci za Slovenijo: Košir 2+0, Pustavrh 0+1

Slovenska izbrana vrsta je na prvi tekmi kvalifikacij v Nitri v svoji skupni EUR 2 klonila proti Slovakom. Junak tekme na slovenski strani je bil vsekakor Robert Košir, ki je zadel dvakrat, drugi gol je dosegel iz kazenskega strela. Naši fantje so se srčno borili do zadnje sirene, a Slovaki so bili enostavno premočan tekmec. Znali so izkoristiti vsako ponujeno priložnost medtem ko na slovenski strani ni bilo pravega učinka pri strelih na gol, čeprav priložnosti ni manjkalo. Ne glede na rezultat so Slovenci pustili dober vtis, saj niso bili prepuščeni na "milost in nemilost" Slovakom, visok rezutat pa je bolj posledica nekaj črnih minut v zadnji tretjini. 

»Slovaki so bili na domačem igrišču enostavno premočan nasprotnik. Res je, da smo bili rezultatsko prvi dve tretjini dokaj blizu in bi mogoče lahko iz te tekme iztržili več. A če pogledamo realno, smo bili vseeno dobršen del tekme v podrejenem položaju. So izkušena ekipa odličnih posameznikov, ki so znali vsako našo napako hitro kaznovati. Poizkušali smo vse, da bi držali rezultatski korak z njimi, a se nam je žal ta načrt v zadnji tretjini podrl. V sklepnem delu tekme smo si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, katere nismo uspeli izkoristiti. Zadovoljen sem s pristopom in borbenostjo reprezentantov, vsekakor pa bomo morali proti Nemcem odigrati še bolje in predvsem brez napak, če želimo to tekmo dobiti,« je po uvodnem srečanju na kvalifikacijah za slovensko reprezentanco povedal selektor Gorazd Tomc.

Fantje so bili seveda deležni tudk glasnega vzpodbujanja s tribun, kjer ne manjka naših navijačev, kar je vsekakro dobra vzpodbuda za še bolj zavzeto igranje. 

Zdaj se bo reprezentanca srečala z Nemci, ki so prav tako močan tekmec, srečanje pa bo na sporedu ob 16h, ogledate si ga lahko na spodnji povezavi:

01.02.2018 ob 16:00   NEM - SLO   http://bit.ly/GERxSLO

 

 

#WFCQ2018
#WFCPrague
#floorball

foto: IFF

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus