Free Premuim Templates by BIGTheme

Pester konec sezone v Borovnici

Mesec junij je bil za člane FBC Borovnica izjemno pester, vsekakor bolj kot po navadi. Začel se je aktivno, ko se je 3. in 4. junija kar 23 igralcev udeležilo mednarodnega turnirja v Donji Stubici na Hrvaškem.

Za večino igralcev, ki so do tedaj igrali le mali floorball, je bilo igranje na velikem igrišču z vratarjem nekaj novega, a zbrali so se v dve ekipi (Borovnica Angels in Borovnica Beasts), ki sta bili večini primerov sestavljeni iz igralci in igralk vseh starosti in različnim predznanjem. Od dečkov U13,  članov in članic državne lige, do očkov in mamic, ki floorball igrajo rekreativno.
Turnir se je začel in končal z derbijem med borovniškima tekmecema, kos ta se ekipi pomerili v finalu in odnesli pokala za prvo in drugo mesto, odnesli pa so tudi priznanji za najboljšo vratarko (Tanja Matijašević) in najboljšo žensko igralko (Vanja Remec).
Igralci in spremljevalna ekipa (skupaj jih je v Donjo Stubico odšlo kar 33) je preživela vikend poln adrenalina, smeha, odličnega vzdušja in pozitivne energije, z dvema nasprotnima ekipama (HK Hidraulika in Lavovi iz Jajca) pa so se tudi že dogovorili, da odigrajo še kakšno prijateljsko tekmo, sodelovanje pa želijo nadgraditi z nabiranjem izkušenj vseh sodelujočih. Od igranja do treniranja in sojenja v floorballu.
Le teden kasneje je ekipa Borovnice pripravila klubski piknik, ki je bil letos ekološko naravnan. Vsi prisotni so s seboj prinesli jedilni pribor,  krožnik in kozarec za večkratno uporabo - plastike skoraj ni bilo. Na eko pikniku so se družili igralci vseh sekcij, starši, sestre, bratje in prijatelji. Za dobro voljo je poskrbela vodja organizacije Saša Kržič s svojo ekipo, ki je pripravila tudi pestro paleto družabnih iger. Med seboj se je pomerilo šest mešanih ekip, tekmovali pa so v različnih kmečkih igrah. Smeha in zabave  ni manjkalo. Žar mojstra Andraž Podržaj in Miha Petrič sta odlično poskrbela za dobro hrano, mamice pa so napekle pregrešno dobre sladke dobrote.
Sklepni dogodek letošnje tekmovalne sezone pa je bil sredi junija, ko so igralci in starši tradicionalno zaigrali na dnevu borovniškega floorballa. Ekipe so bile sestavljene po okrožjih, v njih pa  igralci od U11 in U13 do članov in članic ter mamic in očkov. Povabilu so se odzvali tudi igralci Insporta iz Škofje Loke, ki so z našimi člani odigrali zanimivo tekmo. Tekma med borovniškimi fanti in gosti iz Škofje Loke se je končala z  rezultatom 8:4 za domačo ekipo.
Da pa prihodnost pripada mladim, so dokazali predvsem fantje U13, ki so pokazali, da se hitro učijo.
Organizatorka Vanja Remec se zahvaljuje vsem (igralo je kar 75 igralcev) za zanimivo sezono in še bolj zabaven sklepni del.
Rekreativci zdaj ostajajo v telovadnici skozi celo poletje, z ostalimi se pa vidimo spet septembra.
V FBC Borovnica upajo, da bo takih dogodkov še veliko in da bo ta floorball družina še najprej tako (z)mešana.

Vanja Remec, foto: FBC Borovnica

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus