Free Premuim Templates by BIGTheme

V Avstriji zmaga in poraz članske reprezentance

V soboto, 2.11.2013, se je slovenska moška članska reprezentanca odpravila na Turnir treh držav v sosednji Beljak, kjer se je pomerila z Avstrijo in Italijo in zabeležila zmago in poraz.

 

Avstrija – Slovenija  2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Strelci za Slovenijo: (Anže Pristavec 2+0, Rok Korošec 1+1, Nejc Stanovnik 1+0,
Tadej Bizjak 0+1)

Na prvi tekmi, ki se je pričela ob 10. uri, so bolje začeli naši igralci in v 6. minuti povedli po golu Anžeta Pristavca, vendar so Avstrijci rezultata kmalu izenačili. Pred koncem prve tretjine je nemški sodnik dosodil kazenski strel, ki ga je uspešno izvedel Nejc Stanovnik za novo vodstvo Slovenije z 2:1. V drugi tretjini je bil ponovno uspešen Anže Pristavec, ki je povišal vodstvo na 3:1. Za zanesljivo zmago je v zadnji tretjini bil uspešen še Rok Korošec.  Avstrijci so v zadnjih minutah tekme s šestimi igralci v polju uspeli rezultat zmanjšati na 4:2, za kaj več pa ni bilo več časa in tekma se je končala z zanesljivo zmago naše izbrane vrste.

Slovenija – Italija 4:5 (2:4, 1:0, 1:0,) *po kazenskih strelih
Strelci za Slovenijo: (Luka Lavtar 1+2, Miran Likar 2+0, Anže Lebinger 1+0)

Ob 14.30 je naše fante čakala že naslednja tekma, nasprotniki so bili Italijani. Začetek tekme je bil previden in nobena ekipa ni bila uspešna. Potem pa je prišla “črna minuta” za slovensko reprezentanco, saj so Italijani v manj kot minuti trikrat zadeli. Prva dva zadetka so dosegli v razmaku devetih sekund. Prvi gol na tekmi je za našo reprezentanco dosegel Anže Lebinger v 19 minuti. Toda Italijani so bili znova uspešni in na odmor odšli s prednostjo 3 golov. V drugi tretjin je edini gol dosegel Luka Lavtar in tako znižal prednost naših zahodnih sosedov.
V zadnji tretjini so naši reprezentantje stopnjevali tempo in se z zadetkom Mirana Likarja približali na vsega gol zaostanka. V zadnjih minutah tekme je selektor Tomo Stanovnik poskusil s šestimi igralci v polju, kar se mu je obrestovalo, saj je bil ponovno uspešen Miran Likar ter tako rezultat izenačil. Sledili je 5-minutni podaljšek, kjer so imeli naši veliko priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. Ker v podaljšku nismo videli zadetka, so o zmagovalcu odločali kazenski streli, kjer so imeli več sreče Italijani.

Nas tretji tekmi turnirja sta se pomerili še Italija in Avstrija, kjer so se zmage veselili Italijani z rezultatom 5:2. S tem so prvo mesto na turnirju osvojili Italijani, drugo Slovenci, tretje pa Avstrijci.

Za komentar o igri Turnirju treh držav smo povprašali tudi Anžeta Lebingerja in Luko Lavtarja, ki sta povedala:

Anže Lebinger: "Po dolgem premoru je bilo lepo zopet zaigrati na mednarodni ravni. Tako zaradi stika z drugimi državami, kot tudi zaradi druženja z igralci iz preostalih slovenskih klubov. Prva tekma z Avstrijo je bila odločena v tretji tretjini, ko smo uspeli uiti na tri gole razlike, bi pa poudaril, da smo bili vseskozi boljši nasprotnik, manjkala je le učinkovitost pri strelih. Tekma z Italijani je bila precej bolj enakovredna in posledično bolj zanimiva. Žal smo v prvi tretjini dopustili preveč golov in bili nato primorani loviti rezultat. Kljub kratki klopi nam je z dobro igro in borbenostjo to tudi uspelo. V zadnji minuti pa bi z nekoliko sreče lahko zadeli za zmago. Sledil je podaljšek, v katerem smo narekovali tempo, si pripravili nekaj lepih priložnosti in enkrat tudi stresli prečko. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili nato žal uspešnejši Italijani. Pohvalil bi pristop in vzdušje v ekipi, z rezultatom pa nisem zadovoljen, saj bi morali premagati tudi Italijane. V prihodnosti si želim, da bi dvignili igralni nivo na še precej višjo raven. Predvsem pa je bistveno, da se izboljša tudi sama organizacija, pogostost reprezentančnega udejstvovanja in pristop zveze. Menim, da je to realno, takšno razmišljanje pa tudi nujno potrebno. V Sloveniji igramo zelo dober floorball, čas je, da pokažemo to tudi ostalim! Pomembno je, da ne razmišljamo v smeri, kaj ni možno storiti, temveč kaj lahko storimo že danes."

 

Luka Lavtar: "Turnir v Avstriji je reprezentanci prišel zelo prav, saj smo se zbrali po zelo dolgem času. Bilo je tudi veliko sprememb v sami zasedbi, kar nekaj standardnih članov v Avstrijo ni potovalo, ali pa so se odločili, da za izbrano vrsto do nadaljnjega ne bodo nastopali. Zato seveda nismo vedeli kaj pričakovati na tekmah proti Avstriji in Italiji. Na prvi tekmi proti Avstriji smo odigrali solidno, razlika bi bila lahko tudi precej večja, saj so bili naši sosedje precej slabši nasprotnik. Res pa je tudi, da so imeli, v primerjavi s prejšnjimi leti, pomlajeno ekipo. Tekma z Italijo pa je bila bolj zanimiva tako za nas kot za igralce. Meni osebno so tekme proti nasprotnikom, ki so očitno boljši od nas (kar so Italijani roko na srce bili), veliko večji izziv in priložnost za pridobivanje prepotrebnih izkušenj. Tekmo smo začeli s preveč odprto postavitvijo, kar je prineslo do treh hitrih golov v naši mreži. Potem smo se potegnili bolj nazaj, kar je nasprotnikom povzročalo več težav nam pa odpiralo priložnosti za protinapade, ki smo jih dobro izkoristili. Na žalost nam je v kazenskih strelih zmanjkalo malo sreče. S prikazanim na turnirju sem zelo zadovoljen, tako z mojo igro kot tudi z igro reprezentance. Glede na to, da smo v enem dnevu odigrali dve tekmi z le dvema peterkama, smo z rezultati lahko zelo zadovoljni. Upam pa, da se bodo razmere na zvezi izboljšale in bomo lahko nastopali na naslednjih kvalifikacijah. Ekipa bi bila lahko odlična, če bi se vsi igralci odzvali vabilu vodstva."

 

Avstrija : Slovenija (foto: Raphael Wigoutschnigg)

Več slik na:

http://floorballflash.at/#gallery:54 Avstrija:Slovenija (foto: Raphael Wigoutschnigg )

 https://plus.google.com/photos/110346605481700777483/albums/5942110448495588257 Slovenija:Italija (foto: Heidi Leb)

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus