Free Premuim Templates by BIGTheme

Reprezentančni vikend v Avstriji 02. in 03.11. 2013

V soboto, 2. novembra se moška članska reprezentanca odpravlja na prijateljski turnir treh držav, ki bo potekal v Beljaku. Pomerili se bodo z reprezentancama Italije in Avstrije.

 

Zadnji reprezentančni zbor je bil lansko leto, ko je prav Slovenija gostila turnir treh držav, kjer smo zabeležili prvo mesto. Letošnje leto turnir gosti Avstrija, naslednje leto pa Italija.

Kot rečeno, se je leta 2012 turnir odvijal pri nas, na Dobrovi, kjer so na prvi tekmi člani z 9:0 premagali slovensko U19 reprezentanco. Na finalni tekmi pa so z 8:7 premagali izbrano vrsto Italije in tako osvojili prvo mesto na turnirju. Za komentar pred reprezentančnim vikendom smo povprašali selektorja reprezentance Toma Stanovnika.

Že kar nekaj časa je minilo od zadnjega reprezentančnega zbora. Ali je težko po tako dolgem premoru sestaviti napade, tudi glede na to, da niste imeli nobenega treninga?

Reprezentanca se po turnirju v Dobrovi lanskega novembra v soboto odpravlja na turnir treh narodov v Beljak v Avstrijo. Prejšnjo nedeljo smo s fanti, ki so od lanske ekipe pripravljeni pod varčevalnimi ukrepi nastopati v reprezentanci, opravili trening na Vrhniki.

Peterke sva s pomočnikom sestavila kar po klubih, ker meniva, da se fantje najbolje poznajo med seboj. Kot pa kaže se bodo peterke na turnirju glede na nekatere odpovedi igralcev v zadnjem trenutku (bolezen in zaradi neodložljivih službenih obveznosti) spet spremenile.

S kakšnimi pričakovanji se odpravljate na turnir v Avstrijo?

Na turnir se odpravljamo predvsem z namenom, da glede na trenutno stanje v FZS in neudeležbo članske reprezentance na kvalifikacijah januarja 2014, odigramo tekmi z Avstrijo in Italijo in iztržimo čim boljši rezultat ter poizkusimo ponoviti lansko zmago na turnirju v Dobrovi.

Tekst: Blaž Šircelj

 

Urnik turnirja (Sankt Martiner Straße 11, 9500 Beljak, Avstrija):

Zemljevid ---> http://goo.gl/J1lPf6

Sobota 2.11.2013

10:00 Slovenija - Avstrija (sodnika Döring/Kalow, NEM)

14:30 Italija - Slovenija (sodnika Döring/Kalow, NEM)

19:00 Avstrija – Italija (sodnika Zupančič/Zorman, SLO)

Nedelja 3.11.2013

10:00 Italija - Avstrija (sodnika Zupančič/Zorman, SLO)

Podatke o tekmah boste lahko spremljali tudi na internetni strani http://www.floorballflash.at/#wettbewerb:153

in na strani IFF http://www.floorball.org/default.asp?kieli=826&id_sivu=645&alasivu=645.

Seznam reprezentantov za Turnir treh držav:

vratarja: Benjamin Bajec in Žan Petrič

igralci: Aleš Kržič, Sašo Bizjak, Anže Burnik, Tilen Vehovec, Tadej Bizjak, Luka Lavtar, Anže Pristavec, Anže Lebinger, Anže Šneberger, Aleš Molk, Rok Korošec, Luka Časar, Miran Likar, Sašo Cigale, Nejc Stanovnik.

Vsi ljubitelji floorballa ste vljudno vabljeni, da podprete naše fante na tem turnirju.

 

obvestilo avstrijske floorball zveze

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus