Free Premuim Templates by BIGTheme

FBC Žiri v U11, FBK Insport A v U16

Z zadnjim odigranim turnirjem v letošnjih mladinski tekmovanjih, smo dobili prvake za sezono 2014/2015 še v kategorijah U11 in U16. Prvaki v kategoriji U11 so postali igralci FBC Žiri, v kategoriji U16 pa igralci FBK Insport A. finale MT

 Kot je na vseh zaključnih turnirjih v navadi, so se igralci med seboj v obeh kategorijah najprej pomerili v polfinalih.

Otvoritvena tekma je pripadla igralcem FBK Insport U11 in ŠD Zelenci U11. V izredno razbuljivem srečanju, napetem do konca srečanja, v katerem sta se obe ekipe izmenjevale v vodstvu, so bili uspešnejši igralci FBK Insporta, ki so 17 sekund pred koncem dosegli zmagoviti gol za zmago 10 :9 v svojo korist.

V prvem polfinalu v kategoriji U16 sta si nasproti stali ekipe FBK Insport A in Šd Zelenci. Insport je hitro povedel, vendar so jih Zelenci pred koncem prvega polčasa ujeli in odšli na odmor poravnani. Na sredi drugega polčasa so Insportovci z tremi hitrimi goli srečanje obrnili v svojo korist in si z zmago 7:4 zagotovili napredovanje v finale letošnjega prvenstva.

V drugi polfinalni tekmi v kategoriji U11 sta se med seboj pomerili FBC Žiri in FBC Borovnica. V prvem polčasu so si Žirovci priigrali 3 gole prednosti, ki pa bi jo v drugem polčasu skoraj zapravili. Borovničani so se pet minut pred koncem približali le na gol zaostanka, nakar pa so Žirovci 17 sekund pred koncem drugega polčasa dosegli gol za +2 in si zagotovili finalno vstopnico.

Zadnja polfinalna tekma. Kategorija U16, nasprotnika pa FBK Insport B in FBK Polanska banda. V primeru zmage Insporta, bi bil finale obarvan v Insportove barve, prva ekipa je bila že v finalu. Vendar so igralci Polanske bande imeli svoje načrte. Onemogočili so Insportov napad, na drugi strani kaznovali njihove napake in se z rezultatom 7:3 uvrstili v veliki finale.

Tekme za tretje mesto so postregle z razbiljivimi tekmami, napete do konca. Obe tekmi FBC Borovnica U11 : ŠD Zelenci U11 in FBK Insport B U16 :  ŠD Zelenci U16 sta se končale šele po podaljških z zlatim golom, v obeh primerih v 32 minuti. Obakrat so tretje mesto osvojili igralci ŠD Zelenci, ter tako oba turnirja sklenili z medaljami v vseh 4 kategorijah.

V finalni tekmi U11 sta se med seboj pomerili FBK Insport in FBC Žiri. Tekma je bila razbuljiva do konca, več sreče in naslov prvaka pa so osvojili igralci FBC Žirov, ki so 18 sekund pred koncem dosegli zmagoviti gol. Veselje na klopi Žirov je bilo nepopisljivo, tako med igralci kot med trenerji. Kot je rekel trener Insporta Dušan Kalan po končani tekmi, polfinale smo srečno zmagali, finale pa nesrečno izgubili. 

Zadnja tekma na turnirju in finale v kategoriji  U16 med FBK Insport A in FBK Polanska Banda. Obe ekipe sta v rednem delu dosegle vsaka po eno zmago, kar je napovedovalo zanimivo srečanje, saj so igralci v obeh kategorija tudi z izkušnjami v članskem prvenstvu. Pa žal temu ni bilo tako. Insport je prevladoval, kaznoval napake Polancev, kar priča tudi končni rezultat 11 : 4. Razočaranje v taboru Polanske bande je bilo več kot očitno, vendar moramo priznati, da so bili tokrat igralci Insporta občutno boljši, kar so na koncu kronali z naslovom prvaka v kategoriji U16. 

Sledila je še razglasitev rezultatov. Najboljši strelec v kategoriji U11 je bil igralec Insporta  Nejc Peklaj z 56 točkami (40 golov + 16 podaj), najboljši strelec v kategoriji U16 pa igralec Insporta Gašper Triler 73 točkami ( 27 golov + 46 podaj), najboljši vratar pa prav tako igralec Insporta Jaka Zupančič.

Nagrade in medalje sta podeljevala predsednica zveze g. Suzana Novak in Mišo Radon, član ŠD Zelenci.

Pohvaliti gre izredno lepo kuliso pred začetkom  obračunov za medalje ( himna lige prvakov, prihod obeh ekip na igrišče, posamezna najava vsakega igralca ter himna republike Slovenije), za kar gre zahvala za odlično idejo predstavniku ŠD Zelenci g. Rolandu Brajiču. 

Naj še enkrat izpostavim še tiste brez katerih turnirja  pod organizacijo FZS ne bi speljali :  članom ŠD Zelenci, sodnikom, staršem, trenerjem in vsem ki so(ste) sodelovali na tako pomembnem dogodku za naše male in mlade floorballiste.

 

Končni vrstni red:

Kategorija U16

1. FBK Insport A

2. FBK Polanska banda

3. ŠD Zlelenci

4. FBK Insport B

5.FBK Olimpija 

6. FBC Žiri

7. FBC Borovnica Fantje

8. FBC Borovnica Dekleta

Najboljši strelec : Gašper TRILER Fbk Insport

Najboljši vratar: Jaka ZUPANČIČ Fbk Insport

 

Kategorija U11

1. FBC Žiri

2.FBK Insport

3. ŠD Zelenci

4. FBC Borovnica

5. FBK Polanska banda

Najboljši strelec : Nej Peklaj FBK Insport

Tekst : Bojan Klavžar

Foto : FZS

finale MT1 finale MT2finale MT3finale MT4finale mt5

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus