Free Premuim Templates by BIGTheme

Prvi krog 1. SFL po pričakovanjih

V prvem krogu letošnjega prvenstva 1.SFL ni bilo večjih presenečenj, še največje je bil tesen rezultat na Jesenicah med Thunderjem in Borovnico B.

Na Jesenicah je bil v prvem krogu dvojni "delovni" dan, najprej sta se srečali ekipi Thunderja, kjer so se po reorganizaciji odločili za igranje v 1. SFL, in Borovnica B, ki tudi letos sodi med največje favorite za vstop v elitno ligo. V vrstah Thunderja je kar nekaj novih igralcev, za katere je bila ta tekma neke vrste "ognjeni krst", ki pa so ga odlično opravili. Sicer se je na igrišču videlo, da so Borovničani bolj izkušeni in so imeli večji del tekme niti igre v svojih rokah, a pri Thunderju niso veliko zaostajali in so ponujene priložnosti iz hitrih protinapadov s pridom izkoriščali. A prav veliko prednosti si ni priigrala nobena ekipa, še takrat ko je veliko bolje kazalo Borovničanom, so Jeseničani znali priti pred njihova vrata in zadeti. Še več, imeli so še nekaj zelo lepih zrelih priložnostim pri katerih se je izkazal vratar Borovničanov Klinar, po drugi strani pa njihovi strelci niso bili najbolj natančni v najbolj kritičnem trenutku. A z nekaj več sreče bi se rezultat lahko obrnil tudi Thunderju v prid. Končni rezultat 3:4 za Borovnico B je jasen pokazatelj, da je bila tekma vseeno precej izenačena.

Na drugi jeseniški tekmi pa sta se srečali ekipi Zelencev, ki so ponovno "aktivni" v članskem floorballu, in dekleta iz Borovnice. Zelenci so se tekme lotili izredno resno, a dekleta se tudi niso predala brez boja, vendar so po uvodnem delu, ko je bil rezultat dolgo 0:0, Zelenci le začeli zadevati. Dekleta iz Borovnice so si priigrala nekaj lepih priložnosti, a za zadetek niso bile dovolj zbrane, na drugi strani pa je veliko dela imela vratarka Borovnice flooorballshop.si Laura Žavbi, ki je mojstrsko ukrotila veliko strelov. A Borovničanke vseeno niso mogle preprečiti poraza, končni rezultat je bil 17:0 za Zelence. Dekletom pa ta rezultat ni vzel volje, saj je pred njimi še kar nekaj tekem in tekmecev, katerim se bodo lahko še kako dobro upirale.

Na srečanju v Ljubljani sta se pomerili ekipi Olimpije B in Galaksa, kjer so imeli gostje vse niti tekme v svojih rokah. Okrepljeni z nekaj igralci iz ekipe Zverin so letos precej močnejši in tudi bolj izkušeni, zatorej ne bodo lahek tekmec v nadaljevanju sezone, Olimpija B pa napreduje iz tekme v tekmo. Končni rezultat: 1:7 za Galaks.

Srečanje v Škofji Loki med Polycomom in Jawsom je bil svojevrsten derbi, kjer je bilo možno pričakovati marsikaj. Jawsi so preko poletja pridno nabirali izkušnje na turnirjih, med drugim tudi v Pragi na Czech Open, medtem ko so Polycomovci dobili nekaj igralcev iz Polanske bande. Srečanje je bilo zanimivo, a vseeno so Polycomovci trenutno še vedno bolj izkušena ekipa, zatorej so to tekmo odoločili sebi v prid in zmagali s 3:6. 

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo naslednji konec tedna s tekmami elitne lige.

foto: FBK Jaws

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus