Free Premuim Templates by BIGTheme

Zdaj še začetek v 1.SFL

V soboto 05.10.2013 se s štirimi tekmami začne prvi krog 1. floorball lige. Prejšnji teden sta sicer tekmovanje v 1.FL z vnaprej odigrano tekmo 7. kroga odprli ekipi FBK Olimpija B in Borovnica floorballshop.si, na kateri so zmagali Ljubljančani.
Naj omenimo, da smo pred začetkom sezone vsem ekipam 1.FL in EFL poslali nekaj kratkih vprašanj o ciljih v prihajajoči sezoni. Do danes smo dobili odgovor od ekip Thunderja in Polycoma.

 

FBC PLINSTAL Thunder Jesenice - FBC Borovnica B
Jeseničani so lansko sezono igrali v EFL, kjer so si v kvalifikacijah za obstoj zagotovili nadaljnje tekmovanje v eliti, vendar pa so zaradi spremenjene ekipe odločili, da bodo novo sezono pričeli v 1.SFL. Njihov nasprotnik bo močna borovniška ekipa, ki je lani redni del končala na prvem mestu, nato pa so v polfinalu 1.SFL izgubili proti FBK Polanski Bandi.
Pričakujemo lahko napeto tekmo.
Klemen Mirc (FBC Plinstal Thunder Jesenice):
"FBC Thunder v letošnji sezoni prostovoljno nastopa v drugem kakovostnem tekmovanju, saj je ekipa zelo spremenjena. Starih igralcev je ostalo le peščica, ekipo pa smo dopolnili z novinci, ki jim še manjka nekaj izkušenj. Glavni cilj letošnje sezone je tako postaviti trdne temelje za prihodnost, seveda pa bomo poizkušali storiti vse, da bi bili čim bližje boju za uvrstitev v elitno ligo."

Polycom Brlog - JAWS Ljubljana
Polycomo je lansko leto igral v EFL, vendar je ekipa osvojila zadnje mesto, in bo tako letos z izkušnjami, ki si jih je pridobila z igranjem na najvišjem nivoju slovenskega floorballa, konkurenčne nasprotnik. Jaws je ekipa, sestavljena iz mladih igralcev, ki vsako leto kažejo napredek v igri.
Franc Prevodnik (Polycom Brlog):
"Po izpadu iz elitne lige, je ekipo zapustilo 11 igralcev, ki so tvorili jedro prejšnje ekipe. Vsi so okrepili ekipe elitne lige, od Insporta, Žirov pa do novinca v elitni ligi Polanske bande. Letošnja ekipa Polycom Brlog je bila tako prisiljena v pomladitev ekipe, pridružilo se nam je osem novih mladih igralcev, ki bodo čez leto ali dve nosilci njene igre. Ne glede na neizkušenost polovice mladih se bomo borili za uvrstitev med prve štiri ekipe v 1. floorball ligi, kaj pa bo prinesla končnica, pa bomo videli. "

FBK Olimpija B - FBK Galaks

Ljubljančani, kiso lani nastopali še kot FBK Ljubljana, so izgubili kar nekaj ključnih igralcev, ki so prestopili v prvo ekipo Olimpije, nekaj pa jih je prenehalo z igranjem. Ekipa Galaksa, ki je poznana po hitri in čvrsti igri, bo na gostovanje v Ljubljano tako prišla v vlogi favorita.

ŠD Zelenci Kranjska Gora - Borovnica floorballshop.si

Po enoletnem premoru se Zelenci zopet vračajo na floorball parket. Svojo prvo tekmo bodo odigrali proti ženski ekipi iz Borovnice, kjer so dekleta na že odigrani tekmi 7. kroga proti FBK Olimpiji B pokazala, da se borijo do zadnje sekunde, čeprav so fizično šibkejša.

avtor: Blaž Šircelj

foto: FBC Borovnica

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus