Free Premuim Templates by BIGTheme

Borovnica s prepričljivo zmago osvojila naslov državnih prvakov

Z včerajšnjo drugo tekmo finalne serije se je končalo državno prvenstvo za člane v 1. SFL. Ekipa Borovnice je z visokih 10:5 premagala Polansko bando in se z drugo zaporedno zmago veselila naslova državnih prvakov za sezono 2017/18.

Letošnja sezona se je končala s tekmo na Brezovici, kjer so tribune dodobra napolnili borovniški navijači v rdečem in poljanski v modrem. Poljanci so nujno potrebovali zmago, zatem ko so prvo tekmo finala pred domačimi gledalci izgubili z 2:4. Finalna serija se je namreč igrala na dve zmagi.

Nekaj živčnosti je bilo očitno prisotne, saj so se kljub borbeni igri že v prvi tretjini znašli v velikem rezultatskem zaostanku. Mrežo Polanske bande je v četrti in peti minuti načel tokrat zelo razpoloženi Andraž Podržaj. Ko je že tretji zadetek v 17. minuti prve tretjine prispeval podajalec pri drugem, mladi Matevž Kohne, četrtega pa le tri minute kasneje njegov brat Blaž, so bili glasni navijači v modrem upravičeno v skrbeh.

Nekaj upanja jim je v drugem delu ob občutni boljši igri Polanske bande vrnil Jaka Logar, ko je znižal na 4:1, a je že po štirih minutah z dopolnjenim hat-trickom vodstvo borovniške ekipe vnovič povišal Podržaj. Rezultat se je v nadaljevanju še nekajkrat popravil, vendar je domačemu moštvu v rdečem uspelo s 6:2 zadržati prednost iz prvega dela.

Poljanci neuspešno lovili preobrat

Pred zadnjo tretjino je bilo jasno, da je edina pot za Poljance do tako željenega naslova prvakov popoln preobrat. Resda jim želje ni primanjkovalo, a je na drugi strani Borovnica delovala bolj organizirano. Zbranosti v obrambi, kjer je nekaj nevarnih strelov ubranil dolgoletni borovniški vratar Benjamin Bajec, je v napadu s svojo hitrostjo in spretnostjo dodala naveza Kohne. Tako je navkljub številnim poizkusom (tudi z igro brez vratarja) Polanske bande po približanju domača zasedba tekmo suvereno pripeljala do končnih 10:5. Pri Poljancih je bil sicer z dvema zadetkoma in podajo najbolj razpoložen Simon Ržek.

Ker se dvoboji v končnici igrajo na dve dobljeni zmagi, je to seveda pomenilo tudi končno zmagoslavje borovniške zasedbe, ki je sicer po rednem delu zasedala tretjo mesto, a se v sklepnem delu tekmovanja ob okrepitvah zbrala in osvojila naslov državnega prvaka. Na drugi strani je Poljancem še četrtič spodletelo ravno na zadnji stopnički, a so hkrati tudi dokazali, da že vrsto let sodijo v vrh slovenskega floorballa. Tretje mesto je tokrat pripadlo lanskoletnim prvakom in zmagovalcem rednega dela sezone, prvi ekipi Insporta iz Škofje Loke.

 

Sezona v znamenju sprememb

Poleg podeljenih priznanj za najboljše ekipe letošnje sezone, sta bili podeljeni tudi dve posamični nagradi, najboljši vratar je po izboru trenerjev ekip 1. SFL postal član Polanske bande Jani Dolenec, najboljši strelec pa s 60 točkami (45 zadetkov, 15 podaj) igralec ŠD Zelenci Kranjska Gora Matic Berden. Na podelitvi je bil poleg podpredsednika Floorball zveze Slovenija Anžeta Lebingerja ter vodje tekmovanja in člana izvršnega odbora Luke Reparja prisoten še župan Borovnice Bojan Čebela.

S tem dejanjem so se končala vsa članska tekmovanja letošnje sezone. V 2. SFL so bile tekme odigrane na malem igrišču, tekmovanjem pod okriljem FZS pa so se priključila tudi nova športna društva. Žensko prvenstvo je znova naredilo korak na veliko igrišče, kar se je izkazalo za dobro potezo, v prihodnje pa upamo, da se bo tudi v 1. ŽSFL priključila še kakšna ekipa. Prva slovenska floorball liga pri članih se je sicer v sezoni 2017/18 razširila na osem ekip, igralci pa so tako v rednem kot tudi v zaključnem delu dokazali, da se v Sloveniji igra moderen, atraktiven floorball. To smo nenazadnje videli na začetku februarja ob nastopih slovenske reprezentance na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v slovaški Nitri.

Zahvaljujemo se vsem igralcem, sodnikom, prostovoljcem in navijačem, ki so poskrbeli za še eno sezono polno lepih športnih trenutkov.

Finalna serija (best of 3):

1. tekma FBK Polanska banda 2:4 FBC Borovnica

2. tekma FBC Borovnica 10:5 FBK Polanska banda

Končna razvrstitev, 1. SFL, 2017/18:

1. mesto FBC Borovnica

2. mesto FBK Polanska banda

3. mesto FBK Insport A

4. mesto FBK Insport B

5. mesto FBK Olimpija Ljubljana

6. mesto FBC Žiri

7. mesto ŠD Zelenci Kranjska Gora

8. mesto Polycom brlog

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus