Free Premuim Templates by BIGTheme

Napoved drugega kroga EFL

Pred nami je drugi krog elitne floorball lige, prav tako pa se bo v nedeljo predčasno odigrala tekma sedmega kroga 1.SFL med FBK Galaks in JAWS Ljubljana.

 

FBK Insport - FBC Borovnica A

Obe ekipi sta prvenstvo začeli z zmago v prvem krogu. Ločani so premagali Olimpijo z minimalno razliko, Borovnica pa je nadigrala novinca v ligi, Športek. Tokrat bodo imeli težje delo, kljub temu, da je pred začetkom sezone Insport zapustilo nekaj ključnih igralcev. Enako je Borovnica izgubila motor ekipe, Luko Časarja, ki je odšel v češko AutoCont Extraligo. V dvorani Poden se lahko nadejamo zanimivi in napeti tekmi.

Rok Ritonja (FBK Insport): “Mislim, da bomo videli tekmo z majhnim številom golov, predvsem naša ekipa je na začetku sezone v nekoliko slabši strelski formi, zato se bolj zanašamo na dobro branjenje in vratarja. Srečanje bo zelo naporno, saj so Borovničani navadno odlično fizično pripravljeni. V očeh nevtralnih opazovalcev verjetno nismo favoriti, a daleč od tega da bi bili brez možnosti za zmago, nenazadnje igramo v domači dvorani.”

 

FBK Polanska Banda - FBK Olimpija

To bo prvi obračun teh dveh ekip na uradnih tekmah. Poljanci so na prvi tekmi pokazali, da bodo kljub neizkušenosti v EFL visoka ovira vsaki ekipi. Olimpija je v novo sezono vstopila s porazom, kljub dobri obrambi pa ni bila uspešna v napadu. Gotovo bodo skušali na gostovanju v Železnikih vknjižiti prvi točki.

 

Športek - FBC Žiri

Novince v ligi, Športek iz Kamnika, zopet čaka težka naloga. V prvem krogu so kadrovsko oslabljeni (8 igralcev in vratar) visoko izgubili proti Borovnici brez doseženega zadetka. Žirovci, ki gojijo hitro igro s preskoki v napadalno tretjino, bodo iskali možnost za prvo zmago v sezoni 2013/2014. V prvem krogu so namreč kar nekoliko presenetljivo izgubili proti Poljancem.

 

FBK Galaks - JAWS Ljubljana (1.SFL)

Tekme med tema dvema ekipama so vedno izenačene in napete. Lansko sezono sta se srečali v četrtem krogu 1.SFL in se razšli brez zmagovalca z izidom 3:3. Galaks je na prvi tekmi letošnje sezone ugnal B-ekipo Olimpije, JAWS-i pa so izgubili proti Polycomu, ki je lansko leto igral v EFL. Dvoboj, kjer lahko pričakujemo trdo igro in borbo za vsako žogico.

 

tekst: Blaž Šircelj

foto: FBK Insport

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus