Free Premuim Templates by BIGTheme

Prvi krog elitne lige je za nami

V prvem krogu elitne lige sezone 2013/2014 je bilo nekaj presenečenj.

Pred srečanjem Olimpije in Insporta je bilo odprtih veliko vprašanj, saj je v obeh ekipah prišlo do nekaterih sprememb. Pri Insportu je ekipo zapustilo nekaj igralcev in so svoje vrste popolnili z mlajšimi igralci, a so prišli na tekmo vseeno odločni, da se ne bodo predali brez boja. Tudi pri Olimpiji je nekaj novosti v igralski zasedbi, minula sezona pa je statistično govorila njim v prid. Ostra igra v obrambi je na koncu botrovala dokaj nizkemu rezultatu. Priložnosti je bilo kar nekaj, predvsem na strani Insporta, ki pa jih niso znali izkoristiti. Po vodstvu Insporta 0:2 so Ljubljančani v zadnji tretjini ujeli priključek in znižali na 1:2, a potem niso uspeli rezultata spremeniti. Insport je tako zmagal z minimalno prednostjo enega zadetka z 1:2.

Na tekmi Polanske bande in Žirov sta se srečali novinec v elitni ligi (ki je dodatno okrepljen z že omenjenimi nekaterimi igralci iz Insporta in Polycoma Brloga) ter ekipa, ki sodi v sam vrh slovenskega floorballa že dolga leta. A novinci so to pot povsem presenetili Žirovce in odnesli gladko zmago s 5:2.

Srečanje na Vrhniki med prvakom Borovnico in novincem Športek iz Kamnika (ki so v elitno ligo vstopili kot drugouvrščena ekipa 1. SFL v lanski sezoni, saj se je ekipa Thunder z Jesenic po korenitih kadrovskih in organizacijskih spremembah odločila, da se odpove tekmovanju v elitni ligi) pa je potekalo po pričakovanjih. Pri Športeku so preko poletja izgubili nekaj ključnih igralcev, a so se pošteno borili do zadnjega zvoka sirene, Borovničani pa vseeno niso imeli težjega dela in na koncu zmagali s 15:0.

Odigrana je bila tudi prva tekma 1.SFL in sicer med Olimpijo B (nekdanjo FBK Ljubljana) in dekleti iz Borovnice floorballshop.si. Ljubljančani so po napeti tekmi zmagali z vsega enim golom prednosti, pri čemer so imela dekleta tudi veliko lepih priložnosti, a jim žogica ni hotela v mrežo. Končni rezultat: 2:1 za Olimpijo B.

foto: Nataša Žontar/Insport

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus