Free Premuim Templates by BIGTheme

Nitra 2018: prekletih zadnjih 17 sekund

Slovenska izbrana vrsta je vsega 17 sekund pred koncem srečanja z Nemčijo prejela gol za zmago tekmecev s 5:6. Razočaranje po tekmi je bilo, razumljivo, veliko, a tudi iz takih srečanj se lahko pravi športniki veliko naučijo. 

 

Nemčija - Slovenija  5:6 (2:1, 2:1, 2:3)

strelci za Slovenijo: Časar 2+0, Tomc 1+0, Šneberger 1+0, Peklaj 1+1, Oblak 0+2, Burnik 0+1.

zapisnik tekme: http://www.floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1507893794

Slovenija je tudi Nemčiji pokazala zobe, čeprav so Nemci na svetovni lestvici rangirani veliko višje kot naši fantje. Nemci so hitro povedali, a niso uspeli nikoli povsem nadvladati Slovencev, ki se niso predajali in počasi a vztrajno vzpostavljali ravnotežje moči na igrišču. Sicer so si v obrambi privoščili nekaj napak, te so znali reprezentanti Nemčije hitro kaznovati. Ko so v 46. minuti povedli z 2:5, je vse kazalo, da za Slovence ni več izhoda. A so se zmotili, ravno to je dalo našim fantom novega poleta. Ko je Luka Peklaj pet minut pred koncem srečanja z lepim golom izenačil na 5:5, je posijal žarek upanja, kar je posebej razveselilo tudi številne podprnike naših igralcev na tribuni. Nato so Slovenci vse moči so usmerili v napad, saj je bila zmaga na dosegu roke, dve točki pa sta bili ključni, in 40 sekund pred koncem srečanja so dobili priložnost za igranje z igralcem več. A so se dela lotili nekoliko zaspano, streljali iz ne najboljšega položaja, vratar Nemčije je žogico prestregel in jo vrgel soigralcu v protinapad. Kljub oviranju našega igralca je uspel prelisičiti še vratarja Dolenca in vsega 17 sekund pred koncem srečanja postavil končni rezultat 5:6.

Slovenija je protestirala, da je tekmec zadel z igranjem z visoko palico, a rezultat je obveljal, in najmanj ena točka je splavala po vodi. V zadnjih sekundah so potem Nemci dobili še eno izključitev, a do izenačenja vseeno ni več prišlo. Junak tekme je bil z dvema zadetkoma Luka Časar, ki je bil tudi izbran za najboljšega igralca naše ekipe na tem srečanju, zelo dobro pa so se izkazali tudi igralci mlajše generacije.

Selektor Gorazd Tomc je po tekmi povedal: "Škoda za zamujeno priložnost. Ko sem gledal Nemce na ogrevanju sem vedel, da bo tekma zelo izenačena in da je razlika v kvaliteti med reprezentancama bistveno manjša kot govori IFF lestvica. Tako je tudi bilo. Res da so v tretji tretjini Nemci vodili že za tri zadetke, a smo s spremembo v postavitvi rezultat izenačili in tudi imeli priložnost za zmago. Žal nam je malo naše nespretnosti in nestrpnosti preprečilo zmagoslavje. O zadnjem nemškem zadetku pa naj si vsak ustvari svoje mnenje. Moje se od sodniškega vsekakor razlikuje! Čestitke fantom za prikazano."

Razočaranje igralcev in vodstva reprezentance je seveda povsem razumljivo, a danes se bodo morali fantje ponovno "sestaviti" in se osredotočiti na tekmo s Francozi. Najboljše zdravilo po taki tekmi, kot je bila proti Nemčiji, je seveda zmaga. Zato glave gor, do sedaj ste se fantje pogumno borili in pokazali zelo veliko. Vsak tak poraz lahko naredi ekipo še močnejšo, nabiranje izkušenj na takih srečanjih pa je prav tako veliko vredno.

Srečanje s Francijo se bo začelo ob 16:00, spremljate ga lahko na:

02.02.2018 ob 16:00   SLO - FRA    http://bit.ly/SLOxFRA

 

 

#WFCQ2018
#WFCPrague
#floorball

foto: IFF, IFF youtube

 

 

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus