Free Premuim Templates by BIGTheme

Izenačenost, a tudi visoke zmage

Minuli konec tedna je bilo na parketu več kot pestro. V 1.SFL je najbolj izstopala tekma med Olimpijo in Polansko bando, pri dekletih je bil na sporedu drugi polfinalni obračun v Pokalu Slovenije, v U19 pa so domačini Insport U19B skoraj presenetili Žiri.

 

 

1.SFL

Polycom Brlog - Borovnica 1:10 (0:4; 1:3; 0:3)

Obe ekipi sta začeli tekmo zavzeto  in previdno, pri čemer je Borovnici že v četrti minuti uspelo doseči lahek gol, ki mu je sledil še en gol od daleč, ko vratar domačih ni videl žogice. Tudi Polycom je imel nekaj priložnosti, a so bili Borovničani bolj spretni, predvsem v sklepnih fazah tretjine, ko so uspeli nekajkrat zadeti v kratkih razmaki. Domača ekipa je sicer v nadaljevanju odlično odbijala napade Borovnice, prav tako pa je gostujoči vratar ubranil nekaj stoodstotnih priložnosti domačih. In kot pravi staro pravilo "če ne daš, dobiš" so Borovničani od 14. do 19. minute zadnje tretjine zadeli še trikrat za končnih 10:1. (fp)

Žiri - Insport A  3:11 (0:1, 2:4, 1:6)

Insport v Idriji po navadi ni imel lahkega dela, a to pot so se Ločani srečanja lotili precej bolj resno. Sicer so naleteli na pravi "bunker", a so z vztrajnimi napadi počasi načenjali obrambo Žirov. Po prvi tretjini je bil rezultat le 0:1, a so si nato s streli od daleč uspeli priigrati nekaj prednosti. Žirovci so bili v protinapadih tudi učinkoviti, a jim je nato v tretji tretjini zmanjkalo moči. S tem so Ločani končno presekali "idrijski urok", z novo zmago pa še vedno letos niso predali nobene točke. 

Olimpija - Polanska banda 6:7

Izredno napeto srečanje od prve do zadnje minute je na koncu sicer prineslo zmago Polanski bandi, a lahko bi se obrnilo tudi povsem drugače. Polanci so sicer uspeli povesti in dolgo časa tudi vodili, pri Olimpiji pa se vseeno niso predajali in vztrajno napadali ter zmanjševali prednost gostov. Ko je že vse kazalo, da bodo Polanci lahko srečanje mirno pripeljali do konca, so pri Olimpiji kljub zgrešenemu kazenskemu strelu le ujeli priključek in nato v zadnjih minutah zaigrali še brez vratarja in z igralcem več v polju, a so Polanci uspeli zdržati tudi te napade in se veseliti dveh novih točk. 

Pokal Ž, drugi polfinalni turnir

Olimpija - Polanska banda II 15:4 (5:1, 7:3, 3:0) 

Polanska banda - Ladyzone Borovnica 7:6 (1:0, 2:2, 4:4)

Olimpija ni imel težjega dela z drugo ekipo Polanske bande saj so v bila dekleta v zelenem vseh treh tretjinah uspešnejša. Veliko bolj napeto je bilo na drugem srečanju, na katerem so Polanke že povedle z dvema goloma prednosti, a so pri Borovnici le strnili svoje vrste in uspeli uravnotežiti igro, ki je bila v nadaljevanju povsem izenačena. Do zadnjih sekund je bila tekma neodločena, priložnosti so se vrstile zdaj na tej, zdaj na drugi strani, Borovnica je izkoristila tudi kazenski strel, Polanke pa so zadele enkrat v prazno mrežo, enkrat pa so uspele zadeti tudi z igralko manj na igrišču.  

U19

Insport U19B - Žiri U19  6:7 (1:1, 3:1, 2:5)

Insport u19B je skorajda presenetili favorite na papirju Žiri, ki so na prejšnjem srečanju visoko zmagali. To pot pa je bila slika povsem drugačna, Insportovci so se dobro upirali in celo povedli, v zadnji tretjini pa so malce popustili, kar je bilo dovolj, da so Žirovci uspeli kaznovati napake domačinov v obrambi. Enkrat so uspeli zadeti tudi z igralcem manj, na drugi strani pa so mlajši Ločani iz tako rekoč vsake ponujene priložnosti prišli do zadetka. Lepa in zanimiva tekma je pokazala, da imajo v obeh klubih "na zalogi" še lepo število nadarjenih igralcev in igralk.

 

 

foto: Insport, Olimpija/Teja Gospodarič, N.S.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus