Free Premuim Templates by BIGTheme

Luka "SuperČasko" Časar ponovno na igrišču

Luka Časar, eden najboljših slovenskih igralcev, se je po enajstih mesecih, kolikor je trajalo zdravljenje kolena, spet vrnil na igrišče. Minuli konec tedna je ponovno zaigral na tekmi za svojo ekipo Sparta iz Prage, ki so jo »rdeči« dobili s 7:3.

Luka je po tekmi povedal, da je bil malce nervozen, saj je bil z igrišča odsoten zelo dolgo, a ga ni veliko skrbelo, kako se bosta obnesli poškodovani koleni. »Bil je zanimiv občutek ko sem spet stopil na igrišče. Za koleno se nisem bal saj sem dobil opornico in jo uporabljam, ko se koleno utrudi, uporabljal pa jo bom tudi na tekmah. Bolj smešen je bil občutek priti spet v ekipo, zaigrati pred gledalci, pa tudi razmišljati sem moral malo več kot na treningih. Šalo na stran, pred tekmo sem veliko treniral s četrtim in tretjim našim napadom, pred tekmo pa so se trenerji odločili da nastopim v prvi peterki. In ko so me napovedali po mikrofonu pri predstavitvi prvega napada, je bil občutek še bolj nenavaden. A je bilo to dobro, ker sem se počutil še bolj sprejetega v ekipi,« je povedal Luka.

Sicer ga je na sami tekmi najbolj skrbela njegova igra v obrambi, in čeprav je odigral le polovico tekme, za začetek ne on ne vodstvo Sparte niso hoteli pretiravati, ocenjuje, da je svoje delo opravil dobro. »Dejstvo je, da potrebujem še nekaj tekem in časa, da se vrnem v staro formo. Vsi smo se potrudili in zmagali kar je zelo pomembno, do božiča nas čakajo še tri tekme in upam, da bom na vsaki boljši in boljši. A bolj kot to tudi sam od sebe pričakujem, da bom spet lahko dosegel kakšen gol in tako pomagal ekipi,« je še dodal Luka Časar.

Na tribuni je njegovo vrnitev na igrišče spremljal še en slovenski igralec v Pragi, Anže Šneberger, ki letos nastopa v ekipi SKV, Lukovo vrnitev pa je ocenil z naslednjimi besedami: »Luka je za Sparto odigral prvo tekmo po 15. januarju 2017, ko si je poškodoval sprednjo križno vez v kolenu. Okrevanje po poškodbi je bilo dolgo, vendar je videti, da je Luka v tem času zelo dobro skrbel za to, da se vrne 'na kraj zločina'. Gledalci so ga sprejeli z velikim aplavzom, on pa jim je vrnil z izjemno borbeno igro v vsakem trenutku, ki ga je preživel na igrišču. V prvem delu tekme je dvakrat lepo zaposlil svoje soigralce. Po 30 minutah igre na igrišču je fante bodril s klopi in se na koncu veselil pomembne zmage. Verjamem, da bo SuperČasko, ko mu ljubkovalno rečejo Čehi, zagotovo izkoristil trenerjevo zaupanje in kmalu spet postal eden izmed ključnih igralcev ekipe.«

foto: Sparta

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus