Free Premuim Templates by BIGTheme

Žirovci skoraj presenetili vodilne na lestvici Insport A

V 1.SFL so bile na sporedu tri tekme, Žirovci skoraj presenetili Insport A, Olimpija ni zmogla pritiska Polanske bande, Zelenci klonili proti Insportu B.

9.12.2017
1. SFL
Insport A - Žiri 4:3 (3:0, 0:2, 1:0)
Pol. banda - Olimpija 13:1 (3:1, 7:0, 6:0)
Zelenci - Insport B 7:16 (2:5, 1:9, 4:2)

Tekma med Borovnico in Polycom Brlgom je bila prestavljena na kasnejši datum zaradi tehničnih težav z dovrano na Brezovici.

Na srečanju na Podnu so imeli vodilni v skupnem seštevku in zaenkrat še neporaženi v letošnji sezoni Insport A presenetljivo veliko dela z odločnimi Žirovci. Kar po svoje ni niti presenetljivo, če malce pogledamo v zgodovino srečanj teh dveh ekip, saj je imela prva ekipa Insporta do sedaj že skoraj "tradicionalno" veliko dela z ekipo iz Žirov. Gostje so prišli na tekmo z vsega osmimi igralci in vratarjem, a ti so potem pokazali, da se ne predajajo. Po udobnem vodstvu Insporta A je že kazalo, da bo ta zmaga za Ločane le še formalnost, a so uspeli Žirovci izkoristiti nekaj napak domačinov v obrambi. Le-ti so sicer narekovali tempo igre in pritiskali na vrata Žirovcev, a bili precej neučinkoviti, kljub številnim strelom in izredno lepim priložnostim žogica ni želela v gol. Ko so gostje v 57. minuti uspeli celo izenačiti, je bilo na strani Ločanov jasno, da morajo le še napasti če želijo odnesti dve točki. In to se jim je na koncu poplačalo vsega tri sekunde pred koncem, ko je na podajo Omana zadel Egart.

Na srečanju med Polansko bando in Olimpijo smo bili priča dokaj "počasnemu" startu Polancev, ki so nato v drugi in tretji tretjini uspeli postaviti stvari na svoje mesto. Vratar Olimpije Snedic je imel sicer veliko dela, in se je tudi izkazal z veliko lepimi obrambami, saj so Polanci prihajali do lepih priložnosti, Olimpija pa ni uspela izkoristiti tri izključitve na strani Polanske bande (na njihovi strani ni bil izključen noben igralec), vratar Polancev Knific pa je uspel tudi obraniti kazenski strel Olimpije.

Zelo vroče je bilo tudi v Kranjski Gori pri gostovanju Insporta B pri Zelencih. Letos je prenekatera tekma Zelencev na meji incidenta, in tudi to pot ni šlo brez vroče krvi. A Insportovci so vseeno ohranili mirno kri in visoko premagali domačine, ki so šele v tretji tretjini uspeli ublažiti poraz, saj so se Ločani očitno zadovoljili z visokim vodstvom. 

A zaradi dobrobiti igralcev in s ciljem preprečiti poškodobe, agresivno in nešportno obnašanje na igriščih, je bila vodstvu FZS predana iniciativa, da se opredeli do incidentov in nešportnega obnašanja ter v skladu z disciplinskim pravilnikom ponovno opozori vodstva vseh ekip, da naj upoštevajo načela primernega in športnega obnašanja in igranja.

 

foto: L.Ž., P.D., T.Ž.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus