Free Premuim Templates by BIGTheme

Reprezentanke Švedske svetovne prvakinje 2017

Reprezentanca Švedske je postala svetni prvak med dekleti na letošnjem prvenstvu v Bratislavi. Drugo mesto je šlo Finski, na tretjem mestu so prvenstvo končale Švicarke.

 

V napetem finalu med Švedasko in Finsko je bil rezultat po rednem delu tekme neodločen 5:5, nobena ekipa tudi ni uspela zadeti v podaljšku, pa čerav sta imeli obe ekipi veliko lepih priložnosti. In kot mnogokrat do sedaj je odločitev o naslovu prvakinj padla po streljanju kazenskih tsteelov, kjer pa so bile to pot bolj zbrane Švedinje z delnim izidom 2:1.

Švedska - Finska  6:5 (2:1, 2:1, 1:3; 1:0 po k.s)

Poročilo o tekmi (v angleškem jeziku) najdete na naslednji povezavi.

Zapisnik finane tekme.

Na tekmi za tretje mesto sta se srečali ekipi Češke in Švice. Čehinje so dvakrat povedle a so jih Švicarke uspele vedno znova ujeti, junakinja tekme pa je postala igralka Švice Corin Ruttimann, saj je naprej zadela za izenačenje na 2:2 in nato deset minut pred konem tekme še izkoristila kazenski strel. S tem je Švica osvojila tretje mesto, Čehinje pa so se morale zadovoljiti s četrim.

Corin Ruttimann je z doseženima goloma postala tudi rekorderka z največ doseženimi zadetki na svetovnih prvenstvih za dekleta. Ruttimannova je dosegla 40 golov, prejšnji rekord je na letošnjem turnirju že dosegla Cecilia Di Nardo, DAN (38 golov)

Statistika deklet na svetovnih prvenstvih.

Češka - Švica 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Zapisnik tekme za tretje mesto.

Vrhunce tekme za tretje mesto si lahko ogledate na IFF youtube kanalu.

 

Končne uvrstitev SP 2017 v Bratislavi:

1. Švedska
2. Finska
3. Švica
4. Češka
5. Slovaška
6. Latvija
7. Poljska
8. Norveška
9. Danska
10. Nemčija
11. Estonija
12. ZDA
13. Tajska
14. Japonska
15. Avstralija
16. Singapur

 

foto: IFF

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus