Free Premuim Templates by BIGTheme

Začela se je 2.SFL

Minuli konec tedna se je začela 2.SFL, ki letos poteka na malem igrišču, v njej pa nastopa pet ekip, od katerih sta dve novi. Na preostalih tekmah v 1.SFL in U19 večjih presenečenj ni bilo.

Začnimo pri 2.SFL. V Železnikih je bil prvi letošnji turnir na malem igrišču, na njem pa so dvakrat zmagali Galaksovci. Novinca Zagorje in Tempish Crew Kranj sta odigrala po eno tekmo, oba sta sicer morala priznati poraz bolj izkušenim ekipam, kar pa še ne pomeni, da so bili fantje povsem "brez moči". Posebej Zagorje se je odlično upiralo izkušenejši ekipi Zelenci Brajo Team, v njej pa nastopa tudi nekaj deklet, ki so se povsem enakovredno kosala s fanti. Zagorjani so nekaj minut pred koncem še vodili, a so nato malce popustili, kar je izkoristil tudi dolgoletni igralec Roland Brajič in z nekaj lepimi goli svoji ekipi prinesel zmago. "Nas v prvi vrsti veseli, da smo le začeli nastopati tudi v državnem prvenstvu. Dolgo časa smo se trudili, a letos si to lahko tudi finančno privoščimo. Tekma je bila zelo napeta in zanimiva, imeli so nekaj dobrih minut, na koncu pa smo si privoščili nekaj napak, ki so tudi posledica pomanjkanja izkušenj. A to bomo že izboljšali, več tekem ko bomo odigrali na takem nivoju, bolje bo," je po tekmi nekaj besed povedal Urban Baš iz Zagorja. Omenimo, da v ekipi Zagorja igra tudi Igor Gavrilov iz St. Petersbruga, kjer je deset let rekreatvno igral floorball, zdaj pa z družino živi in dela v Polzeli. 

Ekipa Tempish Crew Kranj se je zbrala šele pred nekaj meseci, trenirajo po enkrat na teden in pridno nabirajo izkušnje, ognjeni krst pa so doživeli v tekmi proti izredno izkušeni Borovnici B. Visok rezultat pa Kranjčanom ni vzel poguma. "Zabavali smo se, dali vse od sebe, na koncu smo bili kljub porazu zadovoljni. Zdaj vsaj vemo, kako izgleda, ko igraš na tekmi državnega prvenstva. Igra je malce drugačna kot smo pričakovali, a se bomo hitro prilagodili, kondicijsko smo lahko dobro držali korak, tehnično pa moramo še napredovati. A osnove so dobre, za nas je pomembno, da nismo odšli z igrišča brez doseženega gola. Vsakega zadetka smo se seveda veselili, dokazali smo, da znamo tudi doseči gol, pa čeprav smo šele zdaj prvič zares stopili na pravo igrišče. A z vsako tekmo bomo tudi mi samo še boljši," pa je prepričan Nejc Mavsar iz Kranja.

Rezultati 2.SFL, Železniki

Galaks - Zelenci 14:5
Borovnica B - Tempish crew 19:4
Zagorje - Zelenci Brajo Team 13:16
Galaks - Borovnica B  9:6

fotogalerijo s turnirja si lahko ogledate na naši FB strani TUKAJ

 

V U19 je bila na sporedu le ena tekma, in sicer v Idriji, kjer so pri Žireh gostovali člani ekipe Insport U19A. Visok poraz Žirovcev je bil po svoje pričakovan, kljub temu, da Insportovci niso nastopali z vsemi igralci. A ne glede na vse so se tudi Žirovci trudili po najboljših močeh, in izkoristili vsako napako Insporta v obrambi. A športna in poštena tekma je ponudila veliko zanimivega dogajanja na parketu in veliko golov.  

U19
Žiri - Insport A 6:28 (2:11, 2:6, 2:11)

V prvi 1.SFL pa sta bili na sporedu dve tekmi. V Idriji so to pot Žirovci zmagali, na srečanje je prišlo vsega 6 igralcev Zelencev in vratar, a so se dolgo zelo uspešno upirali napadom Žirovcev in držali neodločen rezultat, vmes pa celo povedli. Proti koncu pa se je pokazala številčna premoč Žirov, ki so z nekaj hitrimi goli postavili končnih 13:8. Na veliko bolj umirjenem, a prav nič manj zanimivem srečanju med Borovnico in Insportom A, so gostje iz Škofje Loke držali niti tekme v svojih rokah in niso dovolili nobenega presenečenja. Borovnica se je kadrovsko nekoliko okrepila, tako da bodo na naslednjih tekmah še bolj nevaren tekmec.

1.SFL
Žiri - Zelenci 13:8 (3:2, 5:3, 5:3)
Borovnica - Insport A 4:10 (1:2, 1:5, 2:3)

 

 foto: A.Z.

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus