Free Premuim Templates by BIGTheme

Slovenija na kvalifikacijah v Nitri tudi s Švedsko

Kvalifikacije za prihodnje 12. svetovno prvenstvo za člane, ki bo decembra 2018 v Pragi, bodo za slovensko reprezentanco na sporedu v Nitri na Slovaškem in sicer od 31.1. do 4.2.2018.

Na mednarodno floorball zvezo IFF so dobili kar 33 prijav, kvalifikacije pa bodo za evropske države na sporedu na štirih turnirjih. Slovenija je, zaradi rangiranja na skupni lestivici po zadnjih dveh svetovnih prvenstvih, kjer zaseda 24. mesto, padla v skupino EUR2. Tako se bodo naši fantje pomerili s Švedsko kot nosilko skupine, Nemčijo, Slovaško in Francijo. Ostale tri skupine bodo tekme odigrale prav tako v Nitri (EUR4), Talinu (EUR1) in Valmieri (EUR3).

"Mislim, da smo postavljeni v najtežjo skupino tega kvalifikacijskega ciklusa. Trije naši nasprotniki so uvrščeni v prvo deseterico svetovna jakostne lestvice IFF, kar je vsekakor zaskrbljujoče, po drugi strani pa mora biti to za nas tudi velik motiv, da se dokažemo. Tako Švedi, Nemci in Slovaki bodo izredno trd nasprotnik in če bomo želeli napredovati na svetovno prvenstvo, bomo morali premagati najmanj enega od teh treh, pod predpostavko, da bomo boljši tudi od Francozov, ki so na papirju slabši nasprotnik od nas. Dejstvo je, da na prvenstvo napredujeta najboljši dve ekipi iz skupine in še dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Najmanj kar bomo morali ponoviti je igra z zadnjih kvalifikacij v Škofji Loki. Vsekakor se veselim kvalifikacij, saj nam je žreb tokrat namenil res kvalitetne ekipe. Za nas bo to v bistvu neko mini svetovno prvenstvo in za to je vredno kvalitetno trenirati in se čimbolje pripraviti," je ob tem povedal selektor Gorazd Tomc.

V kvalifikacijskih skupinah v Evropi bo vsak reprezentanca igrala z vsako reprezentanco v svoji skupini, na osnovi točkovanja pa bodo po sledečih kriterijih določili 10 ekip, ki se bodo neposredno uvrstile na svetovno prvenstvo:

- prvo- in drugouvrščena reprezentanca v vsaki skupini (8 ekip),

- dve najboljši tretjeuvrščeni reprezentanci iz vseh štirih skupin (2 ekipi). Ti bodo določili na osnovi 1.) povprečnega števila točk, 2.) povprečne gol razlike, 3.) povprečnega števila doseženih zadetkov, 4.) žreba 

Ker je število reprezentanc v skupinah različno, nekje jih je šest, drugje pet, bodo v skupnah s po šest ekip to izenačili s črtanjem medsebojih rezultatov z najnižje uvrščeno reprezentanco.

Zadnje svetovno prvenstvo leta 2016 v Latviji je dobila Finska, ki je premagala Švedsko po streljanju kazenskih strelov.

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus