Free Premuim Templates by BIGTheme

Slovenska floorball reprezentanca U19 z jasnim ciljem - uvrstitvijo na svetovno prvenstvo 2017

Floorball, hitra zvrst dvoranskega hokeja, tudi v Sloveniji privablja vedno več mladih igralcev in igralk. Nove generacije pa se vedno hitreje pilijo v znanju, seveda s pomočjo izkušenih trenerjev, ki so v preteklosti tudi sami zastopali barve Slovenije v tujini. Zato ne preseneča dejstvo, da so se mladi člani državne reprezentance v kategoriji do 19 let zadnje tri mesece pospešeno pripravljali na prihajajoče kvalifikacije v Italiji v mestu Celano, kjer se bodo pomerili z ekipami Madžarske, Avstrije, Belgije in Velike Britanije, pri čemer le prvo mesto v svoji skupini pomeni tudi pot na svetovno prvenstvo na Švedsko, ki bo v začetku maja prihodnje leto.

 Slovenijo bodo zastopali mladinci iz različnih klubov v Sloveniji, vsega skupaj jih je na seznamu selektorja Gorazda Tomca, 20. »Reprezentanca se je na kvalifikacije pripravljala zadnje tri mesece. Z delom reprezentantov in njihovim pristopom sem zadovoljen, mislim, da smo na koncu s strokovnem štabu izbral kakovostno ekipo. V pripravljalnem obdobju smo odigrali nekaj pripravljalnih tekem in se v juliju udeležili večjega mednarodnega turnirja. Zdaj nas v Celanu čaka še devet reprezentanc, vsi smo razdeljeni v dve skupini, in le zmaga v skupini pomeni tudi udeležbo na svetovnem prvenstvu. Nasprotnike ne poznamo najbolje saj je za mladinske kategorije značilno, da se igralci v vsakem dvoletnem tekmovalnem ciklu zamenjajo. A to ne pomeni, da nismo zbrali nekaj koristnih informacij o naših tekmecih,« je povedal selektor Gorazd Tomc, kateremu bo v Italiji ob strani stal pomočnik Jani Šubic, v pripravljanjem obdobju pa so mu pomagali še člani članske reprezentance Anže Burnik, Tilen Vehovec, Miha Pustavrh in vratar Benjamin Bajec.

Po mnenju Gorazda Tomca bodo Avstrijci trd nasprotnik, a da je prepričan, da jih bodo uspeli ugnati. Slovenija je od Britancev in Belgijcev sicer na papirju močnejša, a bodo morali fantje to seveda dokazati na igrišču. »Realno gledano bomo verjetno z Madžari zadnji dan igrali za prvo mesto v skupini. Kolikor poznam razmere v madžarskem floorballu se tam zdaj veliko stavi na reprezentanco U19, zato se bodo naši fantje morali zadnji dan zelo potruditi. A kot sem dejal že prej, fantom zaupamo in verjamem vanje. Imajo znanje, voljo, željo, zato je naš cilj jasen - uvrstitev na svetovno prvenstvo 2017,« je še dodal Gorazd Tomc.

Rezultate naše izbrane vrste lahko spremljate tudi na internetni strani:

http://www.floorball.org/pages/EN/U19-WFCQ-2017-EUR

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus