Free Premuim Templates by BIGTheme

Prague Games 2016

logo PRAGUE GAMES 2016

Preko 7.000 igralk in igralcev, 380 ekip iz 12 držav, 6 moških in 3 ženske kategorije.

To je statistika Prague Games 2016, ki je potekal od 6. do 9. julija 2016.

 

 

 Vodstvo slovenske moške U19 reprezentance se je odločilo, da se bo v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo U19, ki bo od 6. do 10. septembra 2016 potekalo v italijanskem mondenem središču Celano, udeležilo največjega mladinskega floorball turnirja na svetu  - Prague Games.

Na turnir je selektor Gorazd Tomc peljal 23 igralcev in 3 vratarje, razdeljene v dve ekipi, ki so vsak v svoji skupini dobili spoštovanja vredne nasprotnike iz Češke in Švedske.

Da bi bile priprave kvalitetnejše in čas v Pragi maksimalno izkoriščen, smo se z ekipo Šparta Praga dogovorili, da dan pred uradnim začetkom turnirja mladi odigrajo pripravljalno tekmo. Tekma je koristila obema nasprotnikoma, saj je bila neke vrste ogrevanje pred tekmovanjem. Utrujeni od dolge poti in neprespani, so naši igralci tekmo zaključili s porazom 6:2. Vsekakor pa je ta tekma pomenila razbremenitev za igralce in so tako lahko naslednji dan pričeli veliko bolj sproščeno.received 1904539499773180

Prvi dan tekmovanja sta obe ekipi zaključili brez poraza. Igralci so igrali kvalitetno in zavzeto. Dogajanje na igrišču najbolje oriše komentar selektorja : »Prvi dan tekmovanja je za nami. In to dokaj uspešen dan. Pokazali smo, da v Sloveniji znamo igrati floorball in da počasi zmanjšujemo zaostanek za "velikimi".«
A ekipa je imela prvi dan 3 tekme, kjer je za začetek remizirala z ekipo Linkoping A s Švedske, v drugi tekmi je odpravila favorizirano ekipo Sokol Pardubice s Češke, v tretji, večerni tekmi, pa je remizirala, po čudnih sodniških odločitvah, s še eno češko ekipo FBK Tabor.
B ekipa je na dveh tekmah remizirala in sicer z Sokol Koterov in Horni Sucha.

Četrtkovo jutro se je začelo s »švedskim zajtrkom«, saj je B ekipa v jutranji tekmi premagala favorizirano ekipo Linkoping B s Švedske. Nadaljevalo se je s pričakovanim porazom proti domačinom turnirja, Tatran Strešovice A, kasnejšimi zmagovalci turnirja. A ekipa pa je gladko odpravila najslabšo ekipo skupine FBC Texas.

Predtekmovanje sta tako obe ekipi zaključili uspešno. A ekipa kot druga v skupini, B ekipa kot tretja. To je tudi pomenilo, da bosta imeli naši ekipi lažje nasprotnike v začetku izločilnih bojev.
A ekipa je še v četrtkovem poznem večeru igrala v 1/32 finala ter premagala FBC Spartak Kaplice in se tako uvrstila v 1/16 tekmovanja.
B ekipa pa je 1/32 igrala v petkovem dopoldnevu in premagala ekipo iz Ostrave ter se tako tudi uvrstila v 1/16 tekmovanja.

V 1/16 finala je A ekipa igrala proti izredno močni zasedbi Boca Seniors s Finske. Kljub srčni borbenosti in zavzetosti so favorizirani Finci kmalu po začetnem vodstvu Slovencev razmerje moči kmalu obrnili sebi v prid in zasluženo zmagali ter se tako uvrstili v nadaljnje tekmovanje.
B ekipa pa je v 1/16 finala zapravila priložnost, da bi stopila še korak više. Nasproti jim je stala druga ekipa Tatrana, ki se je izkazala kot povsem premagljiva. Naši igralci so se tega zavedali in napadli ter povedli. V drugem polčasu so rahlo popustili in prejeli dva dokaj poceni zadetka. V končnici so želeli rezultat preobrniti, a so v igri brez vratarja prejeli še tretji zadetek in tekmovalnega dela je bilo konec.

Po zaključenem tekmovanju Prague Games 2016 je selektor slovenske moške U19 reprezentance, Gorazd Tomc zapisal:
»Slovenija je na Prague Games 2016 zaključila s tekmovanjem v šestnajstini finala. Za A ekipo so bili premočni Finci, za B ekipo pa Čehi. S prikazanim sem zadovoljen. Odnos fantov do igre je bil pozitiven. Verjamem, da so v teh dneh uživali v floorballu.
Vodstvo reprezentance U19 je s tem turnirjem doseglo večino zastavljenih ciljev:
- izvedlo štiri dnevni tekmovalni cikel kot bo na kvalifikacijah,
- fante izpostavilo tekmovanju v mednarodnem okolju,
- izvedlo kvalitetne priprave in
- dobilo večino odgovorov o sestavi reprezentance za kvalifikacije v Italiji.

Naredili smo pomemben korak k zmagi na kvalifikacijah septembra v Italiji, katerega bomo čez poletje se nadgrajevali. A o tem kdaj drugič...

Preden zaključim, pa moram izpostaviti oz. se zahvaliti navijačem, ki so nam s tribun v Pragi pomagali do uspehov, katere smo dosegli v preteklih dneh. Brez vas bi bilo težje.
Hvala.«

Za podporo in izvedbo se vodstvo moške U19 reprezentance in Floorball zveze Slovenije zahvaljuje uradnemu opremljevalcu slovenskih floorball reprezentanc Salmingu ter podjetjema Oblaček d.o.o. in Ključavničarstvu Peklaj za opremo vseh udeležencev s posebnimi majicami z »našim« zaščitnim znakom za na Prague Games.

Na turnirju Prague Games 2016 pa Slovenija ni imela svojih predstavnikov le v tekmovalnem delu. Svoje predstavnike je imela tudi med delilci pravice na igrišču – sodniki.
Med 140 sodniki iz 6 držav ( Češka, Švica, Finska, Danska, Ukrajina, Slovenija) sta bila tudi dva naša. Sodniški par Aleš Zorman in Andraž Zupančič je sodil 3 trening tekme pred turnirjem, 21 tekem v rednem delu tekmovanja, večinoma v najmočnejši kategoriji B18. Na koncu sta sodila še finale v kategoriji G18 in požela velik aplavz in navijanje s tribun.

Za celoten turnir tako lahko rečemo, da je bil odlično organiziran, ekipe so bile izredno dobre in močne. Ponosni smo na fante slovenske reprezentance U19 in vodstvo obeh ekip, saj sta se obe uvrstili na mesta med 16 do 32 - med 64 ekipami v kategoriji B18.

Vsekakor je bila udeležba na takem turnirju odlična šola za mlade igralce, za sodnike pa nova lepa izkušnja, saj sta jo opravila z odliko.

Odzivi ostalih ekip, trenerjev in organizatorja so bili pozitivni. Slovenija je vsekakor pustila viden pečat na letošnjem Prague games.

 

 Uradno galerijo fotografij si lahko ogledate na tej povezavi:

 http://www.praguegames.cz/en/galerie-zapasu/-/matches-gallery/match/1007

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus