Free Premuim Templates by BIGTheme

Sašo Bizjak na Češkem

Nekaj časa je že preteklo od zaključka kvalifikacij za svetovno prvensto, ki so potekale v Škofji Loki. Žal se reprezentanci ni uspelo uvrstiti naprej. Predstavljam vam še enega reprezentanta, ki to sezono igra na tujem. To je Sašo Bizjak.Sašo bizjak

 

Se nam lahko predstaviš?

Sem Sašo Bizjak, star sem 20 let in sem velik športni navdušenec, zanima me praktično vse v zvezi s športom in športnim načinom življenja. Poleg tega se seveda rad družim s prijatelji, ali si vzamem čas zase ob kakšni dobri knjigi oz. glasbi.

 

Kje si se spoznal z florballom oziroma kje si naredil prve korake?

Florbal sem prvič spoznal na Hotavljah, kjer je potekala Občinska floorball liga. Tako da sem začel z igranjem malega floorball zunaj na asfaltni podlagi s prijatelji. Moram priznati, da sem imel kar nekaj sreče, saj je bilo igrišče praktično pred vrati mojega doma, kar nekaj let starejši sovaščani pa so me odlično sprejeli v svojo ekipo.

 

Kako to, da te je pot zanesla na Češko?

Že od majhnega, ko sem še treniral nogomet sem si želel, da bi me športna pot ponesla tudi v tujino. No, zamenjal sem šport, želja pa je ostala. Ob igranju floorballa vedno uživam in postal je velik del mojega življenja, zato priložnosti, da zaigram na Češkem, ki se mi je ponudila pred to sezono, preprosto nisem mogel zavrniti.

 

Za kateri klub trenutno nastopaš?

Igram za klub z imenom Black Angels. Igramo v 1.češki ligi, ki je po kakovosti druga, takoj za Superligo. Gre za sorazmerno mlad klub, ki pa ima v svojih vrstah več kot 300 članov in članic.

 

Kakšna je razlika med slovenskim in češkim floorbolom v primerjavi z treningi in tekmami?

Razlike je kar velika kar se tiče tako treningov in tekem. Pozna se, da so treningi pogostejši in seveda odlično pripravljeni z strani trenerjev, ki imajo mnogo več izkušenj kot pri nas. Višja je tudi intenzivnost treningov, pozabiti pa seveda ne smemo na taktično pripravo in uigravanje, ki ju klubi v slovenski ligi uporabljajo šele zadnje čase, ali pa sploh ne. Kar se pa tiče tekem, pa se zelo pozna hitrost igre in podaj, ter dokaj groba igra na telo, ki naredi veliko razliko.

 

Kako so te soigralci sprejeli medse?

Soigralci in nasploh vsi ljudje v klubu so me res lepo sprejeli medse in že po pripravah na Czech openu sem se v ekipi počutil odlično. Seveda sem kot bil novinec in edini tujec v ekipi deležen določenih nalog ali občasnih zbadljivk, kar pa je v ekipnih športih že navada in način izrekanja dobrodošlice z strani starejših soigralcev.

 

Glede na to da si nedavno nazaj sodeloval na kvalifikacijah za svetovno prvensto in si imel možnost igrati proti najboljšimi igralci na svetu, kakšen je to občutek za mladega igralca kot si ti?

Zame to sicer niso bile prve kvalifikacije, vendar so bile te z vseh pogledov nekaj novega. Za razliko od kvalifikacij leta 2012, sem imel tokrat pomembno vlogo v ekipi. Tudi takrat smo igrali proti Srbiji in Italiji, smo pa imeli na teh kvalifikacijah priložnost igrati proti odlični Norveški in pa Češki, ki velja za velesilo svetovnega floorballa in je med štirimi najboljšimi ekipami na svetu. Igrati proti takim ekipam ni lahko, je pa za igralca kot sem jaz, oziroma za katerega koli igralca naše reprezentance, nekaj novega, posebnega. Poleg užitka ob igri proti tako dobrim igralcem, se na taki tekmi lahko veliko naučimo, in za to upam, da bo kmalu prišla nova priložnost zaigrati proti takim ekipam.

 

Pa pojdiva še malo na kvalifikacije. Kakšen je občutek igrati v izbrani vrsti, predvsem pred domačim občinstvom?

Privilegij, da lahko zaigraš za izbrano vrsto je vedno nekaj posebnega in zagotovo želja vsakega športnika. Ko pa igraš za svojo državo doma, pred takšnimi navijači in v takšnem vzdušju, je to zagotovo nekaj, kar mi bo za vedno ostalo v spominu. Na tem mestu bi se rad še enkrat zahvalil vsem, ki so nas podpirali in naredili vzdušje, ki igralca na igrišču ponese in mu da še dodatno energijo. Hvala!

 

Za konec, kakšen je občutek ko se zopet vrneš domov, pa čeprav samo za nekaj časa?

Ko sem v Pragi sicer uživam in ne čutim velikega domotožja. Tudi navadil sem se že na življenje tukaj in spoznal prijatelje.  Je pa res, da je povsod lepo, a doma je najlepše in zato sem res vesel prav vsakič ko se vrnem domov. Priti z mesta nazaj domov, v naravo k družini in prijateljem  je vedno lepo.

 

Hvala za pogovor in veliko športne sreče na klubski ravni.

 

 

Tekst: B.K

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus