Free Premuim Templates by BIGTheme

Moška reprezentanca z polnim izkupičkom, ženska polovično uspešna

DSC01243-1V soboto 7.11.2015 se je na dveh prizoriščih odvijal 3 Nation Cup, kjer sodelujejo ekipe Slovenije, Avstrije in italije. Moški del reprezentance se je pomeril na Jesenicah, ženski del reprezentance pa se je podal v Dolo pri Benetkah v Italiji. Moška reprezentanca je odnesla poln izkupiček, saj so premagali tako reprezentanco Avstrije ( 7:4), kot reprezentanco Italije (6:3), medtem ko je ženska reprezentanca tekmo proti Italiji izgubila (2:7), medtem ko je reprezentanco Avstrije premagala (11:4). Oba turnirja sta bila krstna nastopa za oba selektorja, moške g. Gorazda Tomca in ženske g. Nejca Šego.

 

 

 

 

 Avstrija: Slovenija 4:7 (2:1;2:3 0:3)

1:0 Haimburger (Schmidt,1'), 2:0 Haimburger(9'), 2:1 Košir (Časar, 14'), 2:2 Pristavec (21'), 3:2 Wafler (Seiser, 24'), 3:3 Košir (PS, 28'), 4:3 Lederer ( 31'), 4:4 Lavtar ( Lebinger , 34'), 4:5 Časar ( Burnik, 42'), 4:6 Bizjak ( Lebinger, 48'), 4:7 Korošec ( Časar, 59')

Začetek reprezentance si ni začel po naših željah. Že v 32. sekundi tekme so Avstrijci povedli.Nekaj nezbranosti  v obrambi je botrovalu še višjemu vodstu gostov. Slovenci so se zbrali zaigrano bolj zbrano v obrambi, ter pred koncem prve tretjine rezultat zmanjšali. Takoj na začetku druge tretjine so izenačili, vendar pa vodstvo ni trajalo dolgo. Robert Košir je iz  kazenskega strela, ko je z lepo finto vratarja poslal na drugo vratnico, žogico pa je spustil pod njegovim telesom izenačil. Vendar je prišlo zopet do napake v obrambi za novo vodstvo gostov. Kaj kmalu za tem , so Slovenci zopet izenačili, tak rezultat pa je ostal do konca druge tretjine. V zadnji tretjini so Slovenci stopili na plin  in spremenili potek srečanja v svojo korist, ter se zasluženo veselili zmage.

 

Italija : Slovenija 3:6 (2:1; 1:3; 0:2)

0:1 Šneberger ( Pristavec , 9'), 1:1 Casagrande (Bresciani, 10') , 2:1 Casagrande ( Boggia, 12') 2:2 Košir (Časar, 21'), 2:3 Korošec (29'), 3:3 Casagrande ( Fassler, 30'), 3:4 Časar ( Burnik, 36'), 3:5 Časar ( Pustavrh, 49'), 3:6 Žontar (54')

V drugo tekmo so Slovenci stopili z drugačnim pristopom, kar se je pokazalo že takoj na začetku tekme. Poznalo se je malo utrujenosti iz prve tekme, saj so Italijani v pičlih dveh minutah povedli in ponovno se je začel lov za izenačenjem. Druga tretjina je prikazala čisto drugačno predstavo Slovenije, saj so fantje stopili skupaj, igrali bolj zbrano v obrambi in učinkovito v napadu. Enak pristop je bil tudi v tretji tretjini, kar je pomenilo še drugo zmago na turnirju in končno prvo mesto. 

 

Po končanem turnirju smo z selektorjem moške reprezentance opravili še kratek intervju.

Kako bi ocenili prvo tekmo proti Avstrijcem?

Selektor: Pozna se da reprezentanca že dolgo časa ni imela tekme. V bistvu je bila zadnja tekma reprezentance lanski 3 Nation cup.  Pozna se tudi, da fantje trenutno nimajo veliko tekem v državnem prvenstvu, kar posledično pomeni večjo neuigranost, neučinkovitost,... Poleg tega smo napadalne peterke postavili na novo, zato so fantje potrebovali tretjino ali dve, da so zaigrali tako kot sem pričakoval. Sam pristop in borbenost igralcev sta bila na visokem nivoju.

Kaj porečete na to, da se fantje v nekem trenutku "zgubili" v obrambnih nalogah, kar je pripeljalo do vodstva Avstrijcev?

Selektor:  Mislim, da se fantje niso "zgubili". Smo še v fazi priprav in napake se dogajajo. Gre pa sodoben floorball v smer hitre igre z veliko protinapadi. Zadeva je vse bolj orientirana v napadalno igro, kjer pa potem hitreje pride do napake. Ugotavljam tudi, da je prvi napad prejel večino zadetkov. Razlog je v tem, da je ta napad največ eksperimentiral s postavitvami in iskal rešitve za kvalifikacije.  Lahko rečem, da so igralci, ki trenirajo na Češkem k nam prinesli neko novo dimenzijo floorbala. Veseli me tudi, da bolj je šel turnir h koncu nevarnejši in učinkovitejši so bili.

Kakšen pa je vaš pogled na tekmo z Italijani?

Selektor:  Če pogledamo drugo in tretjo tretjino je bilo evidentno, da se je prvi napad uigral in je od sebe dajal, tisto kar smo od njega pričakovali. Ostala dva napada, ki pa sta sestavljena z igralci iz slovenske lige pa lahko pohvalim, saj so pokazali pravo mero borbenosti. Pozna pa se, da je posledično nivo naše lige malenkost nižji, kar privede do tega, da je kreativnost v igri malo drugačna. Sistem igre je drugačen kot pri prvem napadu, zato nas do kvalifikacij čaka še kar nekaj dela.

Kako pa so vas prepričali mlajši igralci ( Oman, Žontar, Vrtačnik, Podržaj o.p)?

Selektor: Kar se mlajših tiče lahko povem, da smo že s prejšnjim selektorjem razmišljali o mladih igralcih, kateri so brezkompromisni, ostri in so se sposobni borit z vsakim nasprotnikom. Se pravi nimajo strahu in spoštovanja do nasprotnika in so potencial našega floorballa in imajo željo postati vrhunski igralci. Všeč mi je bilo, da jih ni zdelala trema in so odigrali na takšnem nivoju, kot se je od njih pričakovalo.

Kaj pa pravite na igro Italije oz. kakšna se vam zdi kvaliteta Italije v tem trenutku?

Selektor: Trenutno sem v dilemi, ali je Italija na ta turnir prišla sploh v polni postavi. Predvidevam, da ne. Druga varianta pa je, da so spremenili ekipo. Če pogledamo samo igro, je njihov prvi napad bil realno močnejši kot ostala dva. Predvsem sta izstopala dva igralca. Zadevo imam posneto, tako da si bom to pogledal in za kvalifikacije pripravil ustrezen odgovor na to. So se pa pokazale pri Italijanih določene stvari, zelo podobne kot na prejšnjih kvalifikacijah. So izredno nevarni iz protinapadov, igrajo obrambo W in so izredno navarni ob prekinitvah. Element prekinitve zelo dobro izkoriščajo. Te probleme je naša reprezentanca z njimi imela že na prejšnjih kvalifikacijah in tudi danes smo s tem imeli nekaj težav.

Kako bi ocenili igro Slovenske reprezentance?

Selektor:  Veseli me, da smo imeli na obeh tekmah pobudo in večjo posest žoge. Tako Avstrijci kot Italijani so proti nam igrali bolj na protinapade, kar dokazuje da smo bili dominantni. Glede Italijanov lahko rečem, da ne vem česa so oni sposobni v kompletni reprezentanci, v kolikor bo drugačna od te. V kolikor pa pridejo na kvalifikacije s tako postavo, pa mislim da na kvalifikacijah v Loki lahko z njimi dosežemo ugoden rezultat. Upam, da bodo šli fantje na kvalifikacijah z borbenostjo in motivacijo še eno stopnico višje. Igrali bomo v Škofji Loki, kjer verjamem, da bo dvorana polna in bodo gledalci naš šesti igralec. Za konec le še pohvala reprezentantom za borbenost in pravi pristop, ko se branijo reprezentančne barve.

 Selektor, hvala vam za vas čas, reprezentanci pa želim čim boljšo uvrstitev na domačih kvalifikacijah.

 

 

Ženska reprezentanca pa se  je v sklopu  3 Nation Cupa merila v Dolu pri Benetkah

 

Italija : Slovenija  7:2 (2:1; 2:1; 3:0)

Strelki za Slovenijo: Kavčič, Ferkolj

Začetek tekme je pokazal, da ekipi po kvaliteti spadata v isti rang. Prve so povedle Italjanke vendar se Slovenska reprezentanca ni predala. V igri je bilo opaziti veliko nervoze vendar so igralke navkljub le enem skupnem treningu pod vodstvom novega selektorja zelo zavzeto poizkušale prenesti selektorjeve ideje na igrišče. Ekipa Italije je na igrišču prva prišla v vodstvo. Nekaj nezbranosti je botrovalo temu, da smo posledično prejeli še nekaj zadetkov. Na koncu pa je naši ekipi, katera je v zadnji tretjini dominiral,a hrbet obrnila še sreča in končni rezultat na semaforju 7:2 ni realen pokazatelj prikazanega na igrišču. Vredno je omeniti tudi, da v reprezentanci domačink igrajo igralke katere živijo in trenirajo v Švici kar se je zelo poznalo predvsem na tehnični plati igre. Po porazu je bilo videti, da so igralke odločene, da pokažejo še boljši obraz na naslednji tekmi.

 

Slovenija : Avstrija  11:4 (5:2; 2:1; 4:1)

Strelke za Slovenijo: Košir (2), Črnilogar (2),Vehar, Korošec, Gospodarič, Colarič, Kumberger, Drole, Vrhovec

Po nekaj urnem premoru se je ekipa Slovenije po robu postavila ekipi Avstrije. Po poškodbi kapetanke Karin Žavbi je njeno vlogo več kot uspešno prevzela Ana Marija Košir. Tekmo proti Avstriji smo začeli tako kakor smo tekmo proti Italiji končali. Že po dobri minuti smo zadeli. Zadetek pa je bil plod zbistritve, ko smo nekaj sekund pred tem prejeli zadetek v našo mrežo. Kasneje je ekipa Slovenije nadaljevala v zelo visokem ritmu. Nekaj menjav znotraj petork se je izkazalo za zadetek v polno. Slovenke so pridno polnile mrežo nasprotnic, v oči pa je vsakemu prisotnemu padla resnično srčna igra vseh igralk. Po koncu tekme smo na semaforju ob igrišču videli rezultat 11:4 v korist naše reprezentance. In vsi podporniki Slovenske reprezentance so bili na koncu videti zelo prešerno. Svoje je po tekmi povedala namestnica kapetanke Anamarija Košir: '' Ponosna sem na punce, na njihov odziv. Navkljub napakam smo se zelo dobro držale. Pohvalila bi vse od igralk, do selektorja in na splošno Dolo predstavlja pozitivno izkušnjo katera bo iztočnica za naprej''.

 

Svoje videnje pa je podal tudi selektor Šega: ''Že pred samim turnirjem sem na vprašanja o pričakovanjih odgovarjal zadržano ter mogoče malce pod realnostjo. Igralke poznam vendar, so me na tem turnirju presenetile pozitivno. Navkljub načeti samozavesti pred dobrim tednom, smo se že v prvi tekmi vrnili na visoko raven le te. Prva tekma je bila zelo turbolentna, ampak na koncu je le rezultat tisti, katerega ne moremo spremeniti. Bo pa rezultat v primerjavi z tistim, kar smo pridobili pozitivnega, hitro šel v pozabo. Močna ekipa katera je skupek super deklet je na naši drugi tekmi proti Avstriji od začetka začela popolnoma drugače. Punce so z veliko vnemo opravljale dogovorjeno delo. Sam sem zelo zadovoljen z pristopom, podporo za spremembe, pozitivnimi mislimi. Že na začetku je več kot očitno videti, da se podajam v zgodbo v kateri bomo uživali vsi. Punce pa že sedaj dodajajo svoj delež pri ustvarjanju še ene strani, katero piše moje življenje. Pohvalil bi vsako izmed njih za prikazano danes. Skrbi me stanje naše kapetanke Žavbijeve vendar verjamem, da bo kmalu nazaj na poti proti uspehu. Do uspeha pa nas vodi še kar nekaj treningov ter upam, da tudi tekem, tako da se veselim treninga kateri nas čaka, da lahko nadaljujemo z delom. 

 

Tekst B.K in N.Š

 

 

 

 

 

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus